Landstede Groep

#AgnietenExperience, een eerste kennismaking met het Agnieten College Zwartsluis

Een ‘Experience’ is een beleving, een ervaring, iets dat je meemaakt of voelt. Dat is precies betekenis en de bedoeling van de #AgnietenExperience. Achtstegroepers uit de omgeving van het Agnieten College in Zwartsluis konden op woensdag 9 november deze middelbare school ervaren en meemaken.

Het Agnieten College Zwartsluis verwelkomde de basisschoolleerlingen bij binnenkomst met een gezellig en inspirerend programma om alvast een beetje van de sfeer te kunnen proeven. Leerlingen konden op een ontspannen manier ervaren hoe het is om op een middelbare school rond te lopen. Veel van hen zijn daar nieuwsgierig naar, vooral ook omdat ze binnenkort een schoolkeuze moeten maken.

Na een welkomstwoord van de teamleiding gingen de leerlingen in groepen uiteen om vervolgens te racen op een opblaasstormbaan of te strijden in een spannende lasergame. De bovenste verdieping van de school werd voor deze gelegenheid verduisterd, zodat schuilplaatsen en te vinden voorwerpen in de lokalen moeilijker te traceren waren. Op de eerste verdieping werden leerlingen uitgedaagd om via een fotopuzzeltocht antwoorden te vinden op allerlei wetenswaardigheden. Ze konden zo ook op een leuke manier hun weg binnen de school al een beetje verkennen.

Bij deze energieke activiteiten hoort ook een moment van rust. Om de lekkere trek te stillen werden er suikerspinnen gedraaid en werd popcorn gebakken door de juniormentoren. Juniormentoren zijn derdejaars leerlingen die helpen om nieuwe brugklassers, maar ook de speciale bezoekers van de #AgnietenExperience, zich welkom en snel thuis te laten voelen op school. Tot slot konden de leerlingen nog even op de foto in de photobooth, voor een tastbare herinnering aan deze spectaculaire middag.

Ouders en verzorgers kregen op de aansluitende informatieavond voorlichting over het voortgezet onderwijs op het Agnieten College in Zwartsluis.

Het team en de leerlingen die deze middag hebben geholpen kijken terug op een ontzettend gezellige #AgnietenExperience en wil alle kinderen die het Agnieten College hebben bezocht heel veel succes wensen met hun schoolkeuze!

Wil je een keer volgens een echt rooster lessen volgen? Basisschoolleerlingen worden uitgenodigd voor de lesmiddag tijdens het Open Huis op donderdag 19 januari. ’s Avonds zijn ook ouders en verzorgers welkom om het Agnieten College in Zwartsluis te bezoeken.

Heeft u vragen of wilt u langskomen voor een gesprek? Neem dan gerust contact op met de school.

Battle of the Drums op het Agnieten College Zwartsluis 14-02-2023 De eerstejaars leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis hebben in één middag een dans en muziekvoorstelling voorbereid. Het was een middag vol met inspirerende activiteiten op het gebied van dans, theater, percussie en decorbouw. 's Avonds werd de voorstelling opgevoerd voor ouders en verzorgers. Inspirerend Open Huis op het Agnieten College Zwartsluis 20-01-2023 Eindelijk was het weer zover! Na twee jaar vol coronabeperkingen mogen scholen in het voortgezet onderwijs hun deuren weer openen voor basisschoolleerlingen uit de omgeving. Niet zonder reden, want achtstegroepers uit het hele land staan binnenkort voor een belangrijke keuze: wat wordt na de zomervakantie hun middelbare school? Het is belangrijk om daar goed over na te denken, verschillende scholen te bezoeken, overal de sfeer proeven en de bevindingen met elkaar vergelijken. Op donderdag 19 januari opende het Agnieten College in Zwartsluis de deuren voor deze leerlingen. Vernieuwde onderwijsroute bij Agnieten College in Zwartsluis 09-01-2023 De jongste lichting havo- en vwo-leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis volgt dit schooljaar een vernieuwde onderwijsroute. Deze route biedt extra aandacht voor hun persoonlijke ontwikkeling en belangrijke vaardigheden, maar ook meer oog voor hun omgeving en de actualiteit. Deze route is nog volop in ontwikkeling. Toch mogen de eerste resultaten er zijn. MONO in het verkeer 24-11-2022 Wijkagent Marcel Hoekstra, medewerker Veiligheid Renate ten Hove en toezichthouder Niek van de gemeente Zwartewaterland waren op het Agnieten College om extra aandacht te vragen voor de MONO-campagne. Ze kregen de ene na de andere vraag op zich afgevuurd door de leerlingen van het Agnieten College Zwartsluis. #AgnietenExperience, een eerste kennismaking met het Agnieten College Zwartsluis 11-11-2022 Een ‘Experience’ is een beleving, een ervaring, iets dat je meemaakt of voelt. Dat is precies betekenis en de bedoeling van de #AgnietenExperience. Achtstegroepers uit de omgeving van het Agnieten College in Zwartsluis konden op woensdag 9 november deze middelbare school ervaren en meemaken.
Pagina 1 van 2

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis