Landstede Groep

Battle of the Drums op het Agnieten College Zwartsluis

14-02-2023

De eerstejaars leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis hebben in één middag een dans en muziekvoorstelling voorbereid. Het was een middag vol met inspirerende activiteiten op het gebied van dans, theater, percussie en decorbouw. 's Avonds werd de voorstelling opgevoerd voor ouders en verzorgers.

De voorstelling ging over twee geliefden uit rivaliserende bendes. De geliefden worden betrapt, wat leidt tot een dramatische veldslag. De bekende geschiedenis van Romeo en Julia is de basis van dit romantische verhaal.

In één middag studeerden de leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis hun eigen onderdeel van deze spettende show in. Dit werd begeleid door de ervaren workshopdocenten van Xplosief uit Zwolle. Leerlingen konden zich inschrijven voor een workshop naar eigen interesse. De basistechniek van het bespelen van een percussie- instrument werd in een paar uurtjes aangeleerd, hetzelfde voor dans. Het decor, geplaatst door de decorgroep, vormde een prachtige achtergrond bij de uitvoering.

Na een gezellige middag van oefenen en de generale repetitie, voor de laatste check, werden ouders en verzorgers ontvangen in het ‘theater’ van het Agnieten College. Niet wetende wat er te wachten stond werden de genodigden getrakteerd op een spectaculaire en volwaardige voorstelling. Verbazing alom over wat er in een middag bereikt is door deze groep leerlingen. Met elkaar hebben de leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis een prachtige voorstelling gegeven.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis