Landstede Groep

Een week van verandering en nieuwe begin op het Agnieten College Zwartsluis

14-07-2023

Op het Agnieten College Zwartsluis vonden afgelopen week dagen plaats vol afscheid en verwelkoming. Gediplomeerde leerlingen en leerlingen uit de 3 havo/vwo-klassen namen afscheid van de school om hun opleiding elders voort te zetten. Tegelijkertijd werden nieuwe brugklassers hartelijk verwelkomd.

Voor veel achtstegroepers stonden de afgelopen weken in het teken van het afronden van hun basisschooltijd. Maar waar iets wordt afgesloten, begint ook iets nieuws. Deze leerlingen maakten kennis met hun nieuwe klasgenoten en mentor op de middelbare school. Op woensdagmiddag werden de achtstegroepers warm ontvangen op het Agnieten College in Zwartsluis door het team en de juniormentoren uit het derde jaar. De juniormentoren ondersteunden de mentoren bij de introductie- en kennismakingsactiviteiten die voor en na de zomervakantie plaatsvinden.

Vragen als "Bij wie kom ik in de klas?" en "Wie wordt mijn mentor?" speelden een belangrijke rol tijdens deze middag. Dat is soms nog best wel spannend, maar al snel werd de klassenindeling bekendgemaakt.

Om de nieuwe leerlingen wegwijs te maken op het Agnieten College, kregen ze een uitgebreide rondleiding door de school en uitleg over belangrijke zaken die ze moeten weten voor het nieuwe schooljaar. Veel leerlingen waren opgelucht dat ze alvast de weg leerden kennen in deze veel grotere school dan hun oude basisschool.

Na een middag vol indrukken en informatie verlieten de achtstegroepers het schoolgebouw. Nu nog de laatste weekjes op de basisschool en dan een welverdiende zomervakantie. Het Agnieten College in Zwartsluis kijkt uit naar hun komst.

Een goed begin is net zo belangrijk als een goede afsluiting van de middelbare schooltijd. Na weken van leren, examens maken en in spanning afwachten, was het eindelijk zover: de geslaagden konden hun diploma in ontvangst nemen. Bij vrijwel alle leerlingen hing de vlag uit, inclusief de schooltas die hen de afgelopen jaren trouw vergezelde. Het hoogtepunt van het schooljaar en de tijd op het Agnieten College Zwartsluis was natuurlijk de diploma-uitreiking.

In een feestelijk ingerichte gymzaal namen de geslaagden, samen met hun familie en vrienden, plaats aan ronde tafels. De achtergrondmuziek zorgde voor een gezellige sfeer, terwijl hapjes en drankjes werden geserveerd. Na een welkomstwoord werden de leerlingen persoonlijk toegesproken in kleine groepjes. Hierbij werd teruggeblikt op bijzondere gebeurtenissen en leuke herinneringen aan hun tijd op het Agnieten College. Om dit speciale moment vast te leggen, mochten de gediplomeerden een foto maken in een photobooth. Als aandenken ontvingen de ze een attentie van het Agnieten College in Zwartsluis.

Tot grote verrassing van de aanwezigen hadden de medewerkers van de school een grappig filmpje voorbereid. Hierin werd op humoristische en met een knipoog getoond hoe de docenten de examens hebben nagekeken.

Ook leerlingen uit de 3e klas havo en vwo, die hun opleiding elders in de bovenbouw vervolgen, namen op een feestelijke manier afscheid van het Agnieten College Zwartsluis. Met een gezellige barbecue werden ervaringen van de afgelopen drie schooljaren gedeeld. Tijdens het afscheid wensten leerlingen elkaar een fijne zomervakantie toe.

Het Agnieten College Zwartsluis blikt terug op een geslaagde week vol verwelkoming en het nemen van afscheid, om nieuwe wegen in te slaan.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis