Landstede Groep

Het Agnieten College verkent verlaten staalreuzen in Duisburg

09-06-2023

De leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis waren in alle opzichten verrast na hun bezoek aan het adembenemende Landschaftspark Duisburg-Nord in het Duitse Ruhrgebied. "De omgeving zag er vet uit," riepen ze enthousiast. "Veel leuker dan verwacht!" Dit bijzondere 'urban park' diende als bestemming voor de excursie van de tweedeklassers. Maar dit was geen gewoon park.

Het terrein was ooit de thuisbasis van de imposante staalfabriek Thyssen-Eisenwerk, waar dagelijks enorme hoeveelheden ijzererts werden verwerkt en waar de hoogovens non-stop draaiden bij temperaturen boven de 2000 graden Celsius. Bijna veertig jaar geleden verlieten de arbeiders het terrein, waarna de natuur het langzaam overnam. Het resultaat is een bizar en surrealistisch schouwspel dat bezoekers inspireert voor creatieve en sportieve activiteiten, en hen uitnodigt om een wereld te ontdekken die ze wellicht nog niet kennen, om vervolgens samen iets moois te creëren.

De leerlingen verkenden het terrein in kleine groepjes, en waren verbaasd over de immense omvang en de indrukwekkende bouwwerken die voor bezoekers toegankelijk waren. Na een uitdagende klim werden ze beloond met een spectaculair uitzicht over het Ruhrgebied. Als onderdeel van een ontdekkingstocht werden de leerlingen uitgedaagd om zoveel mogelijk bouwwerken op het terrein te vinden, wat zorgde voor een spannende en leerzame ervaring.

Na een korte pauze gingen de groepjes aan de slag met een creatieve opdracht. Ze werden gevraagd om zich te laten inspireren door de omgeving en iets bijzonders te maken. Of het nu een tekening, een schilderij of zelfs een trailer voor een filmpje was, de leerlingen lieten hun verbeelding de vrije loop. Voldaan en vol nieuwe indrukken keerden ze samen met de medewerkers van het Agnieten College terug naar Zwartsluis.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis