Landstede Groep

Leerlingen Agnieten College leren in Genemuiden van de Media Makers

12-10-2022

Leren doe je op school, maar ook in je eigen omgeving. Leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis bezochten afgelopen week het bedrijf Comceptum Media Makers in Genemuiden. Comceptum is een toonaangevend creatief bedrijf dat zich bezighoudt met onder andere social media, websites, print- en drukwerk en fotografie op het gebied van reclame, marketing en communicatie.

Tijdens het bezoek aan Comceptum Media Makers inspireerden medewerkers van het bedrijf de leerlingen van het Agnieten College Zwartsluis met allerlei interessante wetenswaardigheden over hun vakgebied. De havo- en vwo-brugklassers ontdekten hoe je op verschillende creatieve manieren kunt communiceren.

Door middel van een rondleiding en presentatie door Dhr. Heikoop werd er een verbinding gelegd tussen de vakken op school en het bedrijfsleven. De leerlingen vertrokken uiteindelijk met een mooie ervaring én met een uitdaging: probeer te ontdekken wat bij je past en wat je zou willen bereiken in de toekomst.

Het bezoeken van bedrijven in de omgeving is onderdeel van de vernieuwde HV-route op het Agnieten college in Zwartsluis. Naast de bekende schoolvakken ligt hierbij de focus op het leren in de omgeving van de school, het aanleren van vaardigheden en het zelf ontdekken van waar de leerlingen goed in zijn.

De school wil zo - in samenwerking met bedrijven, instellingen en personen uit de omgeving - een bron van inspiratie zijn voor de toekomstplannen van de leerlingen.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis