Landstede Groep

MONO in het verkeer

24-11-2022

Wijkagent Marcel Hoekstra, medewerker Veiligheid Renate ten Hove en toezichthouder Niek van de gemeente Zwartewaterland waren op het Agnieten College om extra aandacht te vragen voor de MONO-campagne. Ze kregen de ene na de andere vraag op zich afgevuurd door de leerlingen van het Agnieten College Zwartsluis.

In het verkeer heb je je volledige aandacht nodig. Marcel: “Laat je daarom niet afleiden door je telefoon en zet 'm gewoon uit.” Bijna de helft van de Nederlandse jongeren houdt er bij het versturen van berichtjes geen rekening mee of de persoon die ze appen op dat moment onderweg is, terwijl ze weten dat dit vaak tot ongelukken leidt. Toch weten 9 op de 10 Nederlanders dat afleiding een grote veroorzaker is van ongelukken in het verkeer. Het risico op een ongeluk is namelijk 2,5 keer zo groot als verkeersdeelnemers met hun telefoon bezig zijn.

De leerlingen van de leerlingenraad stelden verschillende vragen over het werk van de wijkagent. Het werk is meestal erg leuk, maar soms ook erg moeilijk en verdrietig. Het persoonlijke verhaal over een ongeluk waarbij kinderen betrokken waren maakte de meeste indruk. Marcel riep de jongeren vooral op om voorzichtig te zijn in het verkeer. Je ouders willen graag dat je veilig thuiskomt.

Aan het einde van de bijeenkomst was er nog cadeautjes voor de conciërges van het Agnieten College Zwartsluis. Deze werden namens de gemeente door de leerlingen overhandigd. Voortaan kunnen zij op pad met een mooie MONO-paraplu.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis