Landstede Groep

Huidige ouders en leerlingen

Alle informatie die speciaal voor u als ouder(s)/verzorger(s) of voor jou als leerling belangrijk is, kunt u/jij hier vinden.

Overgangsregelement

Wanneer ga je wel en wanneer ga je niet over naar een volgend leerjaar?
Lees het hier in ons overgangsreglement voor leerjaar 1, 2 en 3 vmbo/havo/vwo.

>naar boven<

Examen doen (vmbo)

Om je vmbo-diploma te halen, doe je examen. Via verschillende websites kun je hiervoor oefenen. En heb je een klacht over het examen dan kun je die melden.

Examens oefenen
Gebruik deze site om alvast te oefenen voor je examen.

Op deze site kun je alle eindexamens van de afgelopen jaren oefenen. Abonneer je op de site en je kunt gebruik maken van alle mogelijkheden, zoals oefenen, nakijken en cijfers berekenen.

Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS)
Op de site van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) vind je de overal bekende klachtenlijn. Het is een klachtenlijn voor en door leerlingen, waar je problemen, verstoringen en fouten in en rond de examens kunt melden. Het Agnieten College probeert fouten te voorkomen. Gaat er toch iets mis, meld dat dan meteen aan je directeur. Dan kunnen we er wat aan doen!

Wanneer ben ik geslaagd?
Op de site van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) krijg je antwoord op deze vraag.

Wanneer is het examen?
Hier vind je een overzicht van de dagen en tijden waarop de examens vmbo, havo en vwo en de staatsexamens plaatsvinden.

>naar boven<

Medezeggenschapsraad (MR)

Het Agnieten College heeft een Medezeggenschapsraad (MR). Via de MR kunnen ouder(s)/verzorger(s) actief meepraten over beleidszaken.

Net als elke school hebben wij geregeld te maken met onderwijskundige en organisatorische veranderingen. Over heel veel beleidszaken overlegt de directie van het Agnieten College met de MR. Denk aan de besteding van middelen, het personeelsbeleid en de onderwijskundige doelstellingen. Met welke zaken de MR het eens moet zijn of waarbij de MR advies moet geven staat in een reglement.

Ouders
Namens de ouders zit in de medezeggenschapsraad: Marion During. Meer weten? Mail naar klankbordgroep.agnieten.zwartsluis@outlook.com

Medewerkers
Namens het personeel zitten in de medezeggenschapsraad:

J. Buitenhuis-Beekelaar
L. Snijder-Skripai
H. La Faille-Van Keulen

>naar boven<

Klankbordgroep

Als ouder(s)/verzorger(s) kunt u meepraten over schoolzaken via de klankbordgroep. Als schakel tussen ouders en school wil de klankbordgroep een luisterend oor zijn voor alle ouder(s)/verzorger(s).

In de klankbordgroep zitten docenten en ouder(s)/verzorger(s). Namens de ouders zitten in de klankbordgroep:

Christy Lindenholz
Marleen Pol
Nancy van Doorn
Jeanine Lassche
Marion During
Luuk Drost
Bionda Visscher
Hanneke Lassche
Monique Bos

Wilt u meer weten?
Stuur dan hier een mail naar de klankbordgroep.

>naar boven<

Klachten

Wij gaan zorgvuldig om met onze leerlingen en we willen klachten zoveel mogelijk voorkomen. Toch kan het voorkomen dat een leerling of een ouder/verzorger het ergens niet mee eens is of vindt dat er iets niet goed gaat. Daarvoor hebben we een klachtenprotocol.

Heeft u een klacht? Dan is de mentor het eerste aanspreekpunt. Eerst proberen we om samen met u een oplossing voor het probleem te vinden. Als dat niet lukt, kunt u het klachtenmeldpunt van het Agnieten College informeren over uw klacht. Dit kan hier.

Leidt dit ook niet tot een goede oplossing, geef dan uw klacht door aan een commissie buiten Landstede Groep. Waarom Landstede Groep? Het Agnieten College is onderdeel van Landstede Groep en daarom volgen we het klachtenprotocol van de Landstede Groep..

>naar boven<

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis