Huidige ouders en leerlingen
Alle belangrijke informatie voor ouder(s)/verzorger(s) of leerlingen is hier te vinden.
- Toetsjaarrooster
- Overgangsreglement
- JAMF Parent Handleiding
- Veranderingen in ons onderwijs
- Examen doen (vmbo)
- Medezeggenschapsraad (MR)
- Hoe gaan we met elkaar om?
- Klankbordgroep
- De vrijwillige ouderbijdrage
- Klachten
Toetsjaarrooster
Een actueel overzicht van de toetsen die dit jaar worden afgenomen per week.
Voor de laatste versie van het rooster voor klas 1 t/m 4 klik je hier.
Overgangsreglement
Wanneer ga je wel en wanneer ga je niet over naar een volgend leerjaar?
Lees het in ons overgangsreglement voor leerjaar 1, 2 en 3 vmbo/havo/vwo.
JAMF Parent Handleiding
Op de iPad van uw kind is Jamf geïnstalleerd. Met Jamf kunnen de docenten tijdens hun lessen apps aan en uitzetten en zo het iPad gebruik sturen. Met deze tool zorgen we er in de klas voor dat de iPad meerwaarde heeft en kunnen we de afleiding van sociale media en spelletjes beperken. Met Jamf Parent kunt u als ouder ook beperkingen aan het iPad-gebruik opleggen. Via een mail van Jamf heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen.
Deze handleiding beschrijft hoe u als ouder kunt inloggen en welke beperkingen u kunt inschakelen.
Veranderingen in ons onderwijs
Een overzicht van veranderingen t.o.v. voorgaande jaren.
Klik hier om te openen.
Examen doen (vmbo)
Om je vmbo-diploma te halen, doe je examen. Via verschillende websites kun je hiervoor oefenen. En heb je een klacht over het examen dan kun je die melden.
Examens oefenen
Gebruik deze site om alvast te oefenen voor je examen. Op deze site kun je alle eindexamens van de afgelopen jaren oefenen.
Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS)
Op de site van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) vind je de overal bekende klachtenlijn. Het is een klachtenlijn voor en door leerlingen, waar je problemen, verstoringen en fouten in en rond de examens kunt melden. Het Agnieten College probeert fouten te voorkomen. Gaat er toch iets mis, meld dat dan meteen aan je directeur. Dan kunnen we er wat aan doen!
Wanneer ben ik geslaagd?
Op de site van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) krijg je antwoord op deze vraag.
Wanneer is het examen?
Hier vind je een overzicht van de dagen en tijden waarop de examens (vmbo, havo en vwo) en de staatsexamens plaatsvinden.
Medezeggenschapsraad (MR)
Het Agnieten College heeft een Medezeggenschapsraad (MR). Via de MR kunnen ouder(s)/verzorger(s) actief meepraten over beleidszaken.
Net als elke school hebben wij geregeld te maken met onderwijskundige en organisatorische veranderingen. Over heel veel beleidszaken overlegt de directie van het Agnieten College met de MR. Denk aan de besteding van middelen, het personeelsbeleid en de onderwijskundige doelstellingen. Met welke zaken de MR het eens moet zijn of waarbij de MR advies moet geven staat in een reglement.
Ouders
Namens de ouders zit Marion During in de MR. Meer weten? Stuur dan hier een mail naar de MR.
Medewerkers
Namens het personeel zitten in de MR:
mw. L. Snijder-Skripai
mw. H. van Keulen
mw. S. Uitterdijk
Hoe gaan we met elkaar om?
Wat mag wel en wat mag niet in de manier waarop we met elkaar omgaan? Daarvoor hebben we een leerlingenstatuut.
Het is prettig als je weet wat er van jou wordt verwacht op school. Maar het is ook fijn als duidelijk is wat je van de school, de docenten en je medeleerlingen kunt verwachten. Voor de school en de docenten is het goed dat zij weten waar ze jou aan kunnen houden en ook dat zij weten waar de leerlingen hen op kunnen aanspreken.
Leerlingenstatuut
Voor iedereen in de school is het belangrijk om te weten dat deze rechten en plichten van en tegenover leerlingen niet toevallig zijn maar dat deze zijn afgesproken. Ze staan in het leerlingenstatuut. Het leerlingenstatuut geeft duidelijkheid over wat kan en mag voor een goede verhouding tussen leerlingen en medewerkers en wat kan en mag voor goed onderwijs.
Meer weten?
Kijk hier voor het leerlingenstatuut.
Klankbordgroep
Als ouder(s)/verzorger(s) kunt u meepraten over schoolzaken via de klankbordgroep. Als schakel tussen ouders en school wil de klankbordgroep een luisterend oor zijn voor alle ouder(s)/verzorger(s).
In de klankbordgroep zitten docenten en ouder(s)/verzorger(s). Namens de ouders zitten in de klankbordgroep:
Luuk Drost (Genemuiden)
Sijmon Eenkhoorn (Genemuiden)
Esther Koch (Belt-Schutsloot)
Peter Krabbe (Vollenhove)
Marco Mosman (Zwartsluis)
Klaarie de Olde (Hasselt)
Jacco Prikken (Zwartsluis)
Wim de Wit (Genemuiden)
Wilt u meer weten?
Stuur dan hier een mail naar de klankbordgroep.
De vrijwillige ouderbijdrage
Vanaf 1 augustus 2021 regelt de wet dat alle leerlingen mee moeten kunnen doen met voorgeschreven schoolactiviteiten. Dit betekent dat ook de leerlingen waarvoor geen vrijwillige ouderbijdrage wordt betaald kunnen deelnemen aan alle activiteiten. Geen enkele leerling van het Agnieten College zal dan ook worden uitgesloten van deelname aan schoolactiviteiten. Om de educatieve, inspirerende en vooral leuke activiteiten te blijven organiseren, waaraan alle leerlingen kunnen meedoen, blijft (het voldoen van) de vrijwillige ouderbijdrage van groot belang. Hiermee kunnen we de leerlingen net die extra activiteiten aanbieden, die de leerstof verdieping geven en die waardevolle herinneringen creëren. Wanneer de vrijwillige ouderbijdrage door een (te) grote groep niet zal worden betaald, kan een school dergelijke activiteiten aanbieden. We zijn dan ook blij dat het overgrote deel van de ouders elk jaar vrijwillig bijdraagt, zodat we deze activiteiten niet hoeven te schrappen.
JouwGGD.nl
JouwGGD.nl bevat filmpjes en tips voor jongeren over allerlei onderwerpen, zoals gezondheid, relaties, je lichaam en meer. Je kunt hier anoniem chatten, elke werkdag 14-22 uur en in het weekend van 18-20 uur.
Kindertelefoon
De Kindertelefoon is bereikbaar via telefoonnummer 0800-0432 (ook via chat) voor als je ergens over wil praten, gratis en vertrouwelijk. Elke dag bereikbaar tussen 11 en 21 uur.
MIND
MIND biedt hulp bij psychische problemen. Bereikbaar via telefoon, chat, WhatsApp en mail.
Sense
Bezoek Sense voor al je vragen over seksualiteit.
113 Zelfmoordpreventie
Heb je hulp nodig? Dan kun je anoniem contact opnemen met Stichting 113.
Klachten
Wij gaan zorgvuldig om met onze leerlingen en we willen klachten zoveel mogelijk voorkomen. Toch kan het voorkomen dat een leerling of een ouder/verzorger het ergens niet mee eens is of vindt dat er iets niet goed gaat. Daarvoor hebben we een klachtenprotocol.
Heeft u een klacht? Dan is de mentor het eerste aanspreekpunt. Eerst proberen we om samen met u een oplossing voor het probleem te vinden. Als dat niet lukt, kunt u uw klacht doorgeven aan het klachtenmeldpunt van het Agnieten College. Dit kan hier.
Leidt dit ook niet tot een goede oplossing, geef dan uw klacht door aan een commissie buiten Landstede Groep. Waarom Landstede Groep? Het Agnieten College is onderdeel van Landstede Groep en daarom volgen we het reglement klachtenbehandeling van de Landstede Groep. Bekijk hier het reglement klachtenafhandeling en andere formele documenten.