Landstede Groep

Vmbo-bb/kb (Vakroute)

Je houdt van afwisselende manieren van leren. Het oefenen van vaardigheden die je in latere beroep echt gebruikt, doe je liever dan heel veel lezen. De Vakroute is praktisch, uitdagend en zorgt ervoor dat het lijkt alsof school, je interesses en je toekomstige beroep bij elkaar komen. Je wilt bezig zijn en je voorbereiden op je latere werk. De Vakroute is voor jou de weg om dit te gaan doen.

Je volgt in de Vakroute verschillende vakken. Vanaf klas 1 heb je ook LOB-lessen. LOB staat hierbij voor Loopbaanori├źntatie en -begeleiding. Tijdens de LOB-lessen leer je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. In klas 2 kies je een profiel: Economie en Ondernemen of Zorg en Welzijn. Door de manieren van leren, de aandacht voor jou als persoon en door het bezig zijn met je toekomst pas je helemaal in de Vakroute!

Economie en Ondernemen (E&O)
Bij het profiel Economie en Ondernemen (E&O) start je een eigen zaak. Een zaak met voorraden, een inkoop, een verkoop, een receptie en een administratie. Aan het eind van het jaar ervaar je hoe het is om te genieten van de gemaakte winst of te balen van de rode cijfers. Zo leer je meteen voor het examen! Om het starten van een eigen zaak goed te leren, is er op school een mooie praktijkruimte.

Modules
E&O bestaat uit drie modules. Dit betekent dat je vakken krijgt die met deze modules te maken hebben. Het zijn:

  • Handel & Ondernemen
  • Financieel & Administratief
  • Economie & Design

Diploma
Je kunt kiezen uit heel veel vakken die aansluiten bij beroepen in de vormgeving, sport en recreatie, het toerisme en het ondernemerschap. Dus met je vmbo-diploma E&O kun je heel veel kanten op!

Zorg en Welzijn (Z&W)
Is werken met mensen van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden iets voor jou? Sta jij graag klaar voor anderen? Ben je vriendelijk, heb je geduld en ben je een doorzetter? Dan is het profiel Zorg en Welzijn (Z&W) wat voor jou! Heb je deze eigenschappen (nog) niet? Dat is niet erg. Op school ga je deze verder ontwikkelen.
Je krijgt veel praktische opdrachten die je in en buiten de school doet. Je gaat een aantal keren stagelopen bij bijvoorbeeld een peuterspeelzaal, bij ouderen en bij gehandicapten. Ook voor de vakken die je bij Z&W volgt hebben we een mooie praktijkruimte.

Modules
Z&W bestaat uit drie modules. Dit betekent dat je vakken krijgt die met deze modules te maken hebben. Het zijn:

  • Welzijn & Maatschappij
  • Mens & Zorg
  • Mens & Uiterlijk

Diploma
Met je vmbo-diploma Z&W kun je straks een mbo-opleiding gaan volgen in de zorg, in het welzijnswerk en in de uiterlijke verzorging. Maar je kunt ook kiezen voor de horeca, het toerisme en de sport.

Bouw, Wonen en Interieur (BWI)
Wil je graag met je handen ana het werk, dan is dit profiel iets voor jou. Het examenprogramma bestaat uit vier modules. Twee modules gaan over het maken van gebouwen en twee modules gaan over het maken en afwerken (schilderen) van houten interieurelementen. Verder loop je ook nog een aantal weken stage, waardoor je datgene wat je geleerd hebt in de praktijk kunt brengen. Het programma bevat ook nog een aantal keuzevakken.

Modules
BWI bestaat uit drie modules. Dit betekent dat je vakken krijgt die met deze modules te maken hebben. Het zijn:

  • Bouwtimmeren
  • Metselen
  • Schildertechnieken

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis