Landstede Groep

Vmbo-tl/tl+ en havo

Vmbo-tl/tl+ en havo is er voor ondernemende, slimme en praktisch ingestelde leerlingen die denken en doen graag combineren. Binnen de leerroute vmbo-tl/tl+ en havo zijn er drie mogelijkheden die je voorbereiden op het mbo (niveau 4) of hbo.

Binnen deze leerroute ga je actief op zoek naar je interesses en talenten. Zo kun je een goede keuze maken voor je toekomst. Als je weet wat je wilt leren en waar je deze kennis voor kunt gebruiken vind je het leuker om naar school te gaan.

vmbo-tl (theoretische leerweg)
Ben jij actief en leer je graag door iets te doen? Houd je van afwisselende lessen en wil je uitgedaagd worden? Dan past vmbo-tl bij jou! We leren je stap voor stap hoe je verantwoordelijk wordt voor je eigen manier van leren en werken. Je gaat onder andere in de bovenbouw een beroepsstage lopen met als doel om je goed voor te bereiden op het mbo. Ook werk je vaak samen met anderen.

Er is extra aandacht voor mediawijsheid: dit betekent dat je leert hoe je met social media omgaat. Ook leer je studievaardigheden die je later nodig hebt. Hierbij leer je hoe je moet leren. Je talenten laat je zien tijdens de LOB-lessen en je kijkt welke beroepen je na het mbo kunt doen. Na vier jaar doe je examen voor een vmbo-tl-diploma.

vmbo-tl+ (havo in 6 jaar)
Wil jij het havo-diploma te halen, maar heb je meer tijd, structuur en begeleiding nodig dan je op de gewone havo kunt krijgen, dan is vmbo-tl+ wat voor jou! Je wordt goed voorbereid op het vmbo-tl-examen en op de bovenbouw van de havo. Zo krijg je extra leerstof en bij sommige onderwerpen meer verdieping.

Meer dan in de vmbo-tl-klassen toetsen we je op inzicht. Je went geleidelijk aan de manier van lesgeven en werken in havo 4 en 5. Tijdens de LOB-lessen ga je op zoek naar jouw talenten. Ook kijk je welke opleidingen er binnen het hbo zijn. Na het vmbo-tl-examen ga je naar de bovenbouw van de havo op een andere locatie.

havo
Ben jij nieuwsgierig en wil je met plezier iets nieuws leren? Heb jij belangstelling voor de wereld om je heen en wil je graag presteren, dan past de havo bij jou! Op de havo is er aandacht voor internationalisering (door bijvoorbeeld een uitwisseling met een school in Frankrijk) en mediawijsheid (hoe ga je bijvoorbeeld om met social media). Ook leer je studievaardigheden die je nodig hebt voor een hbo-opleiding. Tijdens de LOB-lessen onderzoek je waar jouw talenten liggen. Na drie jaar ga je naar de bovenbouw van de havo op een andere locatie.

De leerroute in het kort

  vmbo-tl vmbo-tl+ havo
voorbereiding op diploma vmbo-tl (4 jaar) diploma vmbo-tl (4 jaar) + 2e fase havo 2e fase havo
LOB-lessen/Stage oriëntatie profielen, workshops, bedrijven, LOB-lessen mbo-gericht oriëntatie op de profielen Techniek, Zorg en Welzijn, Groen en Economie., workshops, bedrijven, LOB-lessen hbo-gericht oriëntatie op de profielen Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid, Natuur en Techniek., workshops, bedrijven, LOB-lessen hbo-gericht
extra mogelijkheid om in 1 à 2 vakken examen te doen in leerjaar 3 mogelijkheid om extra vakken te volgen en/of om in 1 à 2 vakken examen te doen in leerjaar 3  

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis