Landstede Groep

Vwo

Het vwo is er voor nieuwsgierige, onderzoekende en leergierige ingestelde leerlingen die goed zelfstandig kunnen werken. Jouw onderzoekende houding gaan we verder ontwikkelen, want die heb je later nodig op de universiteit. Dit doen we door uitdagende onderzoeken en experimenten in de klas.

Atheneum
Ben jij leergierig en wil je graag alles precies weten? Heb jij belangstelling voor de wereld om je heen en wil je graag onderzoeken hoe alles werkt? Dan past het vwo bij jou! Vwo-leerlingen zijn van nature snelle denkers en nieuwsgierig van aard.

Om deze vaardigheden verder te ontwikkelen is er veel aandacht voor plannen en het leren leren. Daarnaast is er extra aandacht voor internationalisering (door bijvoorbeeld een uitwisseling met een school in Frankrijk) en mediawijsheid (hoe ga je bijvoorbeeld om met social media) en studievaardigheden die je nodig hebt voor de universiteit. Tijdens de LOB-lessen onderzoek je waar jouw talenten en interesses liggen. Na drie jaar ga je naar de bovenbouw van het vwo op een andere locatie.

De leerroute in het kort

  vwo
voorbereiding op 2e fase vwo (atheneum)
LOB-lessen/Stage oriëntatie op de profielen Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid, Natuur en Techniek, workshops, LOB-leren gericht op wo
extra internationalisering

 

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis