Landstede Groep

Basis/Kader (Vakroute)

Je houdt van afwisselende manieren van leren. Oefenen van vaardigheden die je in je toekomstige beroep echt gebruikt, doe je liever dan heel veel lezen. De vakroute is praktisch, uitdagend en zorgt ervoor dat het lijkt alsof school, je interesses en je toekomstige beroep samenkomen. Je wil bezig zijn en je voorbereiden op je toekomstige beroep. De vakroute is voor jou de weg om dit te gaan doen.

Je volgt in de vakroute verschillende vakken. Vanaf klas 1 heb je ook het vak LOB-leren (voorheen Talent in Zicht). Dat vak helpt je te ontdekken wat jij kan en waar je interesses liggen. Door de manieren van leren, de aandacht voor jou als persoon en door het bezig zijn met je toekomst pas je helemaal in de vakroute

Economie en Ondernemen

Bij ‘Economie en Ondernemen’ zullen de leerlingen hun examenstof leren door een zaak te starten. Een zaak met voorraden, een inkoop, een verkoop, een receptie en een administratie. Aan het eind van het jaar ervaar je hoe het is om te genieten van de gemaakte winst of te balen van de rode cijfers. De school heeft hiervoor een mooie praktijkruimte. Door nog meer keuzemogelijkheden in de programma’s te bieden is het nu ook mogelijk om binnen het profiel ‘Economie en Ondernemen’ gevarieerder te kiezen. De leerlingen kunnen o.a. kiezen voor vakken die aansluiten bij beroepen in de vormgeving, sport en recreatie, toerisme en het ondernemerschap.

Zorg en Welzijn

Is werken met mensen van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden iets voor jou? Sta jij graag klaar voor anderen? Ben je vriendelijk en heb je doorzettingsvermogen en geduld? Heb je dat nog niet zo erg, dan leer je dat natuurlijk ook! Je krijgt veel praktische opdrachten die in en buiten het schoolgebouw moeten worden uitgevoerd. Je gaat een aantal keren stage lopen bij bijvoorbeeld een peuterspeelzaal, bij ouderen en bij gehandicapten. Ook voor de vakken die je bij Zorg en Welzijn volgt hebben we een mooie praktijkruimte.

Met je diploma vmbo Zorg en Welzijn kun je straks een mbo-opleiding gaan volgen in de zorg, in het welzijnswerk en in de uiterlijke verzorging. Maar ook jezelf ontwikkelen in de richting van de horeca, het toerisme en de sport wordt mogelijk door het nieuwe bredere aanbod van keuzevakken.

Het profiel Economie en Ondernemen kent de volgende 3 programma’s:

  • Handel & Ondernemen
  • Financieel & Administratief
  • Economie & Design

Het profiel Zorg en Welzijn kent de volgende 3 programma’s:

  • Welzijn & Maatschappij
  • Mens & Zorg
  • Mens & Uiterlijk

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: (088) 850 74 30
Ons e-mailadres: zwartsluis@agnietencollege.nl

Ons adres:
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis