Landstede Groep

TL/TL+/HAVO

TL/TL+/HAVO is er voor ondernemende, slimme en praktische ingestelde leerlingen die denken en doen graag combineren. Binnen de TL/TL+/HAVO zijn er drie stromingen die je voorbereiden op het mbo (niveau 4) of hbo. Je gaat actief op zoek naar je interesses en talenten. Zo kun je een goede keuze maken voor je toekomst. Als je weet wat je wilt leren en waar je deze kennis voor kunt gebruiken ben je gemotiveerder om naar school te gaan.

TL (vmbo-theoretische leerweg)

Ben jij actief en leer je graag door iets te doen? Houd je van afwisselende lessen en wil je uitgedaagd worden, dan past deze stroom binnen de TL/TL+/HAVO bij jou! Je gaat aan de slag met verschillende werkvormen en je werkt vaak samen met anderen. Er is extra aandacht voor mediawijsheid en voor de studievaardigheden die je later nodig hebt. Laat je talenten zien bij LOB-leren (voorheen Talent in Zicht) en oriënteer je alvast op het werkveld van het mbo. Na vier jaar doe je examen voor een vmbo-tl diploma.

TL-plus (havo in 6 jaar)

Ben jij gemotiveerd om het havo-diploma te halen, maar heb je meer tijd, structuur en begeleiding nodig dan in een vijfjarige havo kan worden geboden, dan past deze stroom binnen de TL/TL+/HAVO bij jou! Je wordt goed voorbereid op het vmbo-tl examen en met name op de bovenbouw van de havo. Deze voorbereiding bestaat er uit dat je extra leerstof krijgt aangeboden en bij sommige onderwerpen meer verdieping. Er wordt meer dan in de vmbo-TL- klassen getoetst op inzicht. Je went geleidelijk aan de manier van lesgeven en werken in havo 4 en 5. Bij LOB-leren (voorheen Talent in Zicht) oriënteer jij je op de opleidingen binnen het HBO en gaat op zoek naar jouw talenten. Na het examen vmbo-TL ga je naar de bovenbouw van de havo op een andere locatie.

Havo

Ben jij nieuwsgierig en wil je met plezier iets nieuws leren? Heb jij belangstelling voor de wereld om je heen en wil je graag presteren, dan past deze stroom binnen de TL/TL+/HAVO bij jou! Daarnaast is er aandacht voor internationalisering, mediawijsheid en extra studievaardigheden die je nodig hebt voor een opleiding in het hbo. Bij de modules van LOB-leren (voorheen Talent in Zicht) onderzoek je waar jouw talenten liggen. Na drie jaar ga je naar de bovenbouw van de havo op een andere locatie.

  TL TL-plus Havo
Voorbereiding op Diploma 4TL Diploma 4TL + 2e fase havo 2e fase havo
LOB/Stage Oriëntatie sectoren, workshops, bedrijven, LOB-leren mbo-gericht Oriëntatie profielen, workshops, bedrijven, LOB-leren hbo-gericht Oriëntatie profielen, workshops, bedrijven, LOB-leren hbo-gericht
Extra Mogelijkheid om in 1 à 2 vakken examen te doen in leerjaar 3 Mogelijkheid om extra vakken te volgen en/of om in 1 à 2 vakken examen te doen in leerjaar 3  

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: (088) 850 74 30
Ons e-mailadres: zwartsluis@agnietencollege.nl

Ons adres:
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis