Landstede Groep

Vakroute

In leerjaar 1 en 2 heb je in de lessen TiZ (Talent in Zicht) ontdekt wat je talenten zijn, waar je interesses liggen en hoe je die verder kunt ontwikkelen. Daarnaast worden voor de leerlingen in de onderbouw van de basisberoepsgerichte richting praktijklessen aangeboden. Leren van nieuwe vaardigheden door te werken met de handen. In leerjaar 3 en 4 van vmbo basis- en kaderberoepsgericht ga je verder in de richting waarvan jij hebt ontdekt dat die bij je past. Op onze school kun je kiezen uit de profielen: 'Economie en Ondernemen' en 'Zorg en Welzijn'. Elk profiel heeft 3 verschillende programma’s.

Economie en Ondernemen

Bij ‘Economie en Ondernemen’ zullen de leerlingen hun examenstof leren door een zaak te starten. Een zaak met voorraden, een inkoop, een verkoop, een receptie en een administratie. Aan het eind van het jaar ervaar je hoe het is om te genieten van de gemaakte winst of te balen van de rode cijfers. De school heeft hiervoor een mooie praktijkruimte. Door nog meer keuzemogelijkheden in de programma’s te bieden is het nu ook mogelijk om binnen het profiel ‘Economie en Ondernemen’ gevarieerder te kiezen. De leerlingen kunnen o.a. kiezen voor vakken die aansluiten bij beroepen in de vormgeving, sport en recreatie, toerisme en het ondernemerschap.

Zorg en Welzijn

Is werken met mensen van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden iets voor jou? Sta jij graag klaar voor anderen? Ben je vriendelijk en heb je doorzettingsvermogen en geduld? Heb je dat nog niet zo erg, dan leer je dat natuurlijk ook! Je krijgt veel praktische opdrachten die in en buiten het schoolgebouw moeten worden uitgevoerd. Je gaat een aantal keren stage lopen bij bijvoorbeeld een peuterspeelzaal, bij ouderen en bij gehandicapten. Ook voor de vakken die je bij Zorg en Welzijn volgt hebben we een mooie praktijkruimte. Met je diploma VMBO Zorg en Welzijn kun je straks een MBO-opleiding gaan volgen in de zorg, in het welzijnswerk en in de uiterlijke verzorging. Maar ook jezelf ontwikkelen in de richting van de horeca, het toerisme en de sport wordt mogelijk door het nieuwe bredere aanbod van keuzevakken.

Het profiel Economie en Ondernemen kent de volgende 3 programma’s:

  • Handel & Ondernemen
  • Financieel & Administratief
  • Economie & Design

Het profiel Zorg en Welzijn kent de volgende 3 programma’s:

  • Welzijn & Maatschappij
  • Mens & Zorg
  • Mens & Uiterlijk

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: (088) 850 74 30
Ons e-mailadres: zwartsluis@agnietencollege.nl

Ons adres:
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis