Landstede Groep

Ervaringen

Lisa web edit.jpg

Lisa Dekker (13), 1 vmbo-bb (lwoo): ‘We doen veel doe-dingen, daar hou ik wel van’

‘Ik had wel zin om naar deze school te gaan, want ik had er een goed gevoel bij. Het is een hele mooie, nieuwe school. Het is groot, anders dan de basisschool. Eerst verdwaalde ik de hele tijd, maar het went vanzelf.

Ik doe lwoo, leerwegondersteunend onderwijs. We zitten met z’n vijftienen in de klas. We hebben allerlei vakken, zoals Nederlands en Kunst & Cultuur, dat vind ik leuke vakken. We hebben ook LOB-lessen. Daarbij krijg je om de paar weken wat anders, om te kijken wat je leuk vindt. We zijn nu bezig een buurtfeest te organiseren. We doen veel doe-dingen, daar hou ik wel van. Bij techniek deden we bijvoorbeeld een sinasproef, dan ga je proeven, ruiken en bekijken welke sinas je het lekkerst vindt. We gingen een kwartetspel maken en ook een spatel van hout. We hebben al heel veel gedaan.

Ik kende niet zoveel mensen, maar ik heb nu al veel vrienden gemaakt en de leraren zijn leuk. Als er iets is, kun je altijd naar je mentor. Eerst vond ik het wel spannend om hier naartoe te gaan, maar ik vind het nu heel leuk. Als je gewoon jezelf bent, lukt het allemaal best.’

Jesse web edit.jpgJesse van Dalen (12), 1 havo/vwo: ‘We werken met iPads, dat past wel bij zo’n mooi gebouw’

‘Het schoolgebouw is heel mooi en licht, er zijn overal ramen. We werken met iPads, dat past eigenlijk wel bij zo’n modern gebouw. Aan het begin van het jaar leer je er mee werken. En dan mag je per vak kiezen of je met de iPad wil werken of met gewone boeken. Bij Mens & Techniek gebruik ik vaak de iPad, maar bij geschiedenis en aardrijkskunde vind ik het boek weer fijn.

Het is leuk op deze school, ik hou er wel van om nieuwe dingen te leren. Zoals het soortelijk gewicht van bepaalde stoffen, wat staafgrafieken zijn en hoe het zit met bevolkingsgroei en zo. Vooral wiskunde vind ik leuk, aardrijkskunde, gym en Mens & Techniek ook. Er zijn eigenlijk weinig vakken die ik niets aan vind. Frans is heel moeilijk, maar wel een hele mooie taal. Je krijgt wel redelijk veel huiswerk, maar ik probeer dat zo snel mogelijk te maken. Je mentor legt uit hoe je dat het beste aan kunt pakken, met leren en plannen en zo.

Je maakt leuke dingen mee: in het begin van het schooljaar hadden we bijvoorbeeld twee voorstellingen: een toneelstukje over pesten en er was een cabaretier. En met Sinterklaas hebben we lootjes getrokken in de klas, dat was ook leuk. Ik vind het wel fijn om naar school te gaan. Ook al moet ik er elf kilometer voor fietsen, vanuit Sint Jansklooster.’

Geranda van den Berg (12), 1 vmbo-tl/havo: ‘Mensen komen van heel ver naar deze school, dat zegt wel wat’

‘De middelbare school is een stuk ingewikkelder dan de basisschool. Je hebt allemaal nieuwe dingen zoals een agenda en een lesrooster en je moet steeds naar een ander lokaal. Maar toch is het niet eng, want je kunt altijd wel naar een leraar als je wat wilt vragen. En je hebt ook een mentor die je helpt. Je bent zo gewend. Bovendien zitten we in een heel mooi gebouw. Al lijkt het soms alsof het nog niet helemaal af is, omdat je de buizen en zo nog ziet. Maar dat is modern, zeggen ze.

Aan het begin van het schooljaar was de opening, dat was geweldig. Wat ook modern is: we werken met een iPad. Dat werkt fijn, je kunt er presentaties en filmpjes en zo op maken. Verder kun je hier modules kiezen. Zoals voetbal, koken of bijvoorbeeld uiterlijke verzorging. Dat vind ik leuk, want ik wil later visagiste of styliste worden. De vakken zijn prima. Het ene vak is wel leuker dan het andere, zo is Mens& Techniek niks voor mij. Maar Kunst & Cultuur vind ik heel leuk, met tekenen en drama. En het gaat goed, tot nu toe heb ik allemaal voldoendes gehaald.

Ik vind het een fijne school. Je maakt snel vriendinnen en het is ook niet ver van Genemuiden, waar ik woon. Een paar trappen op de fiets en je bent er. Mensen komen van heel ver naar deze school. Dat zegt wel wat.’

Sander Verspey (12), 1 vmbo-tl/havo: ‘Het is best wel vet om te kunnen zeggen dat je op het Agnieten College in Zwartsluis zit’

‘Je bent zo gewend op deze school. Je hebt mentorlessen waarin alles uitgelegd wordt over je iPad, huiswerk maken, de regels, dat soort dingen. In het begin van het jaar hadden we de opening met een rondleiding. Ze legden uit dat het gebouw een Italiaanse sfeer heeft. Het is mooi, met veel ramen en veel licht. Soms zit ik met muziek naar buiten te staren en dan droom ik helemaal weg.

In het begin moest ik wennen aan het leren, maar dat gaat steeds beter. Ik heb geleerd dat je beter niet alles op het laatste moment kunt doen. En dat je het zegt als je iets niet snapt. Dan gaat het veel beter. Zo had ik op de basisschool moeite met rekenen, maar hier heb ik een dikke voldoende op wiskunde, omdat ik het nu beter begrijp allemaal. Ik wil graag mijn best doen om de havo te halen, want ik wil piloot worden.

Het is een hele fijne school. De lessen zijn leuk, maar het is ook heel fijn om tijdens de pauzes gewoon met je vrienden op de eerste etage te eten. En om naar school te fietsen als het mooi weer is, de frisse geur, het zonnetje erbij. Ik ga er met plezier heen. En ik vind het best vet om te kunnen zeggen dat ik op het Agnieten College in Zwartsluis zit.’

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis