Landstede Groep

Agnieten College Zwartsluis sluit een week eerder voor de kerstvakantie

24-12-2021

Het kabinet kondigde zaterdag 18 december aan dat al het onderwijs - op enkele uitzonderingen na - dicht moet tot en met 9 januari 2022. Deze lockdown zet Nederland weer op slot om verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis kregen daardoor te horen dat hun school een week vóór Kerst gesloten zou worden. Een vroeg begin van de kerstvakantie, maar toch anders dan de meesten gehoopt hadden.

Medewerkers van het Agnieten College gebruikten deze laatste week voor de Kerst om online onderwijs voor te bereiden. Op 3 januari 2022 bekijkt het kabinet hoe Nederland er dan voorstaat en neemt een besluit over wat in het onderwijs nodig is vanaf maandag 10 januari.

Het Agnieten College had een grootse kerstviering voorbereid. Er was een groep uitgenodigd die de boodschap van Kerst op een eigentijdse manier - met rap, muziek en drama - zou brengen. Helaas was dit door de coronamaatregelen niet mogelijk. Omdat het Agnieten College het waardevol vindt om stil te staan bij de betekenis van het Kerstfeest werden de mentorklassen in de gelegenheid gesteld om het jaar als klas (op afstand van elkaar) af te sluiten met online kerstvieringen. Tijdens deze vieringen stond de geboorte van Jezus centraal, maar kon men natuurlijk ook afscheid van elkaar nemen voor de feestdagen.

Het Agnieten College in Zwartsluis wenst alle leerlingen een gezegend kerstfeest en een heel gelukkig en gezond 2022!

Wij hopen onze leerlingen snel weer in goede gezondheid terug te zien op school.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis