Landstede Groep

Battle Frankrijk-Nederland: online-event Agnieten College Zwartsluis

04-06-2021

Een bezoek brengen aan de Franse hoofdstad Parijs. Eindelijk de scholieren in het echt ontmoeten op de Franse partnerschool College Hervé Faye uit Saint-Benoît du Sault, waar je al zoveel online mee hebt samengewerkt. Leerlingen uit de klassen 3 havo/vwo van het Agnieten College Zwartsluis keken daar erg naar uit. Helaas ging deze reis vanwege de coronamaatregelen niet door. Om toch contact met de Franse leeftijdsgenoten te hebben werd er een leuke online-activiteit georganiseerd.

Leerlingen, zowel in Zwartsluis als uit Saint-Benoît du Sault, werden verdeeld over verschillende groepen en gingen met elkaar de strijd aan. In korte tijd moesten de teams zoveel mogelijk punten verzamelen.

Opdrachten als 'knuffel een boom', 'ga op de foto met de conciërge' of 'doe gezamenlijk een Tik-Tok dansje'. Dit leverde natuurlijk hilarische filmpjes en foto’s op. De puntentelling werd bijgehouden door een deskundige jury. De uitslag werd tijdens een liveverbinding met Frankrijk bekend gemaakt.

Uiteindelijk wist een Nederlands team de meeste punten te verzamelen. De landenstrijd werd echter gewonnen door Frankrijk. De hoofdprijs gaat binnenkort richting Frankrijk.

Leerlingen en medewerkers van het Agnieten College Zwartsluis kijken terug op een geslaagde ochtend.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis