Landstede Groep

Bijzondere diploma-uitreiking op het Agnieten College in Zwartsluis

01-07-2020

Het is een gekke tijd waarin we leven; veel gaat anders dan hoe we het gewend zijn. Zo is het op veel scholen onmogelijk om een traditionele diploma- uitreiking te houden met anderhalve meter afstand. Om de veiligheid van de examenleerlingen en hun naasten te garanderen bedacht het Agnieten College in Zwartsluis een mooi alternatief op de diploma- uitreiking. Het draaiboek van de bekende diploma- uitreiking werd daarvoor even in de kast gezet.

Al weken van te voren was de evenementencommissie bezig met het bedenken van een plan. Het grote moment waarop scholieren hun middelbareschooltijd officieel zouden afsluiten moest net als elk jaar een gebeurtenis zijn om nooit te vergeten.

Het idee om een drive-/walk-thru te houden kwam op tafel en een enorm logistiek plan werd in elkaar gezet. Verdeeld over vier avonden, om de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen.

De examenleerlingen werden met hun ouder(s)/verzorger(s) ontvangen in een prachtig versierde gymzaal. DJ Stefke verzorgde muziek, wat de feestelijke sfeer nog meer versterkte. Op ruime afstand van elkaar werd gang gemaakt langs verschillende kraampjes, alwaar de examenleerlingen leuke, inspirerende en handige cadeautjes door het personeel uitgedeeld kregen. De Bijbel in gewone taal, een platte waterfles, een roos en een Agnieten-handdoek werden in ontvangst genomen. Met uiteindelijk het hoogtepunt, datgene waar het deze avonden allemaal om draait: de uitreiking en ondertekening van het middelbare schooldiploma.

Om het moment te vereeuwigen werd een foto gemaakt en kregen de nu ex-leerlingen bij het afscheid een borreltas mee, waarmee de feestelijkheden thuis voortgezet konden worden.

Anders maar helemaal niet minder, zo kunnen we terug kijken naar deze bijzondere avonden op het Agnieten College in Zwartsluis.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis