Landstede Groep

Dansworkshop van Juvat Westendorp op het Agnieten College Zwartsluis

10-06-2021

Bewegen is gezond! Dat weet iedereen. Dat bewegen ook nog eens heel erg leuk kan zijn, hebben de leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis deze week mogen ervaren.

Na twee lange lockdown periodes en een tijd waarin weinig mogelijk was, gaat het nu de goede kant op. We mogen weer meer. Samen sporten en bewegen is weer toegestaan en daar keken velen erg naar uit. Ook de leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis hadden wel zin een gezellige en sportieve activiteit.

In het kader van de Gezonde School en in samenwerking met JOGG Zwartewaterland bezocht de bekende danser, acteur en presentator Juvat Westendorp het Agnieten College. Juvat verzorgde daar een fantastische dansworkshop voor de leerlingen.

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) organiseerde afgelopen week allerlei sportieve activiteiten rondom de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ in de gemeente Zwartewaterland.

Juvat is ambassadeur van JOGG en bezoekt scholen en sportvelden door het hele land om kinderen te laten beleven hoe leuk bewegen kan zijn.

Al snel nadat Juvat op het Agnieten College arriveerde, wisten de leerlingen de weg naar zijn dansworkshop te vinden. De meesten vonden het best wel even spannend toen ze de gymzaal binnen kwamen, maar Juvat wist met zijn ongedwongen manier van doen de leerlingen op hun gemak te stellen. De laagdrempelige danspasjes, die iedereen wel kon uitvoeren, werden samengevoegd tot een complete dans.

Na het dansen mocht er even uitgerust worden. Juvat gebruikte dit moment om met leerlingen in gesprek te gaan over een gezonde leefstijl. Gezond eten en drinken, bewegen en voldoende slaap zijn ‘tools’ die je kunnen helpen om lekkerder in je vel te zitten en meer energie te krijgen. Als je je goed voelt, is het vaak gemakkelijker positief te kijken naar wat er komen gaat.

De leerlingen werden na afloop getrakteerd op een heerlijke smoothie met groente en fruit.

Voor Juvat ging het programma nog even door. Op de sportvelden in Zwartsluis konden kinderen uit de omgeving deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten, georganiseerd door JOGG, waaraan Juvat meewerkte.

Een energieke middag vol beweegplezier, daar kunnen de leerlingen van het Agnieten College Zwartsluis op terug kijken!

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis