Landstede Groep

Gezellige introductieweek op het Agnieten College Zwartsluis

03-09-2019

Kanoën, bowlen en survivallen in eigen omgeving, dat waren de activiteiten waar de leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis hun schooljaar mee begonnen. Helemaal opgeladen en met allerhande verhalen over de vakantie was het een fijn weerzien van schoolgenoten.

Na een inspirerend welkomstwoord leerden de derdeklassers survivaltechnieken, zoals boogschieten en ook het bereiden van aardappels, worstjes en marshmallows buiten op een vuurtje in een ton. Longboarden op het asfalt was voor de meeste leerlingen een grote uitdaging en vrij warm op het smeulende asfalt.
Het kanoën voor klas 2 vond plaats in het prachtige natuurgebied van Nationaal Park Weerribben- Wieden bij Belt- Schutsloot. Deze activiteiten zijn niet alleen gezellig, het is ook een kans voor de leerlingen om (opnieuw) kennis te maken met elkaar en hun vakantiebelevenissen te delen.

De kennismakingsactiviteiten van de brugklassers namen de hele schoolweek in beslag. Ze kregen alles te horen over wat ze het komende schooljaar kunnen verwachten.
Op woensdag werd er een workshop aangeboden van Xplosief uit Zwolle.
Om op die dag tot een voorstelling te komen, biedt Xplosief leerlingen verschillende workshops aan, waarin ze oefenen met percussie, dans, theater of decorbouw. Op deze manier zit er voor iedere leerling wat passends bij.

Uiteindelijk hebben alle inspanningen geleid tot de spectaculaire voorstelling Roman Statue, een spannende theatervoorstelling over Kelten en Romeinen. In het verhaal dat gespeeld werd, bleken de Kelten geen partij tegen de altijd goed georganiseerde Romeinen. Maar de Kelten verzonnen een list waarmee ze de Romeinen misschien wel te slim af waren. Vol enthousiasme presenteerden de nieuwe leerlingen het eindresultaat aan hun familie.

Het Agnieten College in Zwartsluis is het schooljaar mooi gestart!

Ga voor meer foto's naar onze Facebook-pagina.

 

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis