Landstede Groep

Gezonde lunch voor tweedejaars leerlingen Agnieten College Zwartsluis

04-10-2021

Een broodje kaas met appelstroop? Komkommer dippen in pindakaas? Een wrap met kipfilet en spinazie of toch gewoon een eitje op een cracker? Tweedejaars leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis mochten vrijdag 1 oktober hun eigen lunch maken op school.

Bij binnenkomst van het lokaal zagen de leerlingen de rijk gedekte tafels, vol met brood en beleg, waaraan ze plaats mochten nemen. Nieuwsgierig werd gekeken en besproken wat er allemaal op tafel stond.

Deze lunchworkshop werd verzorgd door 'Mama Mascha'. De slogan van Mascha is 'Lekker genieten van gezond eten!' en daarover ging zij eerst met de leerlingen in gesprek. Wat vind jij lekker? Welke producten zijn nu eigenlijk gezond en waarom? Had je dat verwacht?

Mama Mascha zet voor deze workshop de tafels vol met lekkere en gezonde producten om daar met elkaar van te genieten. De leerlingen mochten hun eigen sandwich, cracker of wrap beleggen, helemaal naar eigen smaak, met de gezonde producten die op tafel stonden. De meest creatieve combinaties werden gevonden en met smaak opgegeten. Dat wat eerst misschien een gekke combi leek, bleek na het geproefd te hebben toch best lekker.

Met deze gezellige lunch werden buiken en broodtrommels gevuld om er vervolgens weer een lesdag vol gezonde energie tegenaan te kunnen.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis