Landstede Groep

Jeugdhanze trotseert stormweer in Rostock. Leerlingen Agnieten College zijn erbij!

29-06-2018

De deelnemers aan de Jeugd Hanze hebben in Oostzeestad Rostock kennis gemaakt met de grillen van het zeilweer. Stortbuien en windsnelheden tot vijftig kilometer per uur haalden een streep door de openingsparade en de zeiltochten. Het onstuimige weer weerhield de jeugd niet om na cursussen knopen en mastklimmen toch het water op te gaan.

Rostock – De van 21 tot en met 24 juni gehouden Youth Hansa telde 103 jongeren van twaalf verschillende nationaliteiten. Onder hen zestien Nederlanders. Prominent aanwezig waren Zwartewaterland (met Stefan en Nienke), Zwolle (Gaby en Nika) en Hattem (Joanna en Jaron). Allen (oud-)leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis. Joanna was al voor de vijfde keer van de partij tijdens een internationale jeugdhanze. Nederlandse Hanzesteden die eveneens acte de presence gaven, waren Deventer, Elburg, Harderwijk en Ommen.

De jongeren overnachtten allen aan de kade van rivier de Warnow in nostalgische zeilschepen. Het volle programma bracht hen niet alle naar de in feeststemming verkerende binnenstad van Rostock. Ook werd een kleine twintig kilometer verderop bezoeken gebracht aan Warnemünde, havenstad uitkijkend op de Oostzee. De Youth Hansa had het motto Sail Training.

De Hanzedagen trokken dit jaar 400.000 bezoekers. Vorig jaar vond het evenement plaats in Kampen, in 2019 is de Russische stad Pskov aan de beurt. Rostock trakteerde zijn gasten vanwege zijn 800-jarig bestaan op gratis ritten in zeven op diverse plaatsen in de stad opgestelde reuzenraden. Een nachtelijke combinatie van vuurwerk en lasershow vormde een van de hoogtepunten van de Hanzedag 2018.

Ga voor meer foto's naar onze Facebook-pagina.

 

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: (088) 850 74 30
Ons e-mailadres: zwartsluis@agnietencollege.nl

Ons adres:
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis