Landstede Groep

Juvat Westendorp geeft workshop op het Agnieten College Zwartsluis

13-06-2022

Door een gezonde leefstijl zit je vaak lekkerder in je vel. Bij die gezonde leefstijl horen onder meer bewegen en gezond eten. Tijdens de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ probeert JOGG Zwartewaterland kinderen uit de omgeving het plezier van samen sporten en bewegen te laten beleven met allerlei sportieve activiteiten. Het Agnieten College in Zwartsluis organiseerde samen met JOGG Zwartewaterland een beweegworkshop voor de leerlingen door de bekende danser en acteur Juvat Westendorp. Juvat is ambassadeur van JOGG en bezoekt scholen en sportvelden door het hele land, waar hij kinderen laat ervaren hoe leuk bewegen kan zijn.

Vaak enthousiast en soms wat aarzelend betraden de leerlingen de gymzaal. Wat konden ze verwachten? Al snel wist Juvat de groep in beweging te krijgen door zijn positieve benadering en eenvoudig uit te voeren moves die de leerlingen gemakkelijk konden nadoen. Wat eerst wel spannend leek, bleek in werkelijkheid vooral erg goed te doen. Lachen om wat soms goed gaat en soms ook niet, het maakt niets uit, want samen plezier maken is het belangrijkste.

Dat was ook de boodschap die Juvat na afloop van de beweegsessie wilde meegeven aan de leerlingen. Soms kijk je ergens tegenop. Lijkt iets je te spannend of heb je er geen zin in? De vraag is dan: stap je daar vol tegenzin in of probeer je positief te kijken en er het beste uit te halen? Kun je kijken naar dingen waar je wèl plezier uit haalt? Ging het achteraf toch best wel goed? Als je op die manier probeert te kijken zul je merken dat het gaandeweg best wel meevalt en dat je weer een stapje verder bent gekomen. Gezond eten en drinken, bewegen en voldoende slaap kunnen helpen om lekkerder in je vel te zitten en meer energie te krijgen. Als je je goed voelt, kun je vaak makkelijker positief kijken naar wat er komen gaat, aldus Juvat..

Aan het eind van de workshop mochten de leerlingen nog een gezonde smoothie met groente en fruit meenemen..

’s Middags vertrok Juvat naar het sportveld in Genemuiden. Daar konden kinderen uit de omgeving deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten, georganiseerd door JOGG Zwartewaterland, waarvoor Juvat de warming- up verzorgde..

Het was een sportieve ochtend, lekker met elkaar bewegen op het Agnieten College in Zwartsluis!

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis