Landstede Groep

Kennismakingsmiddag groep 8 op het Agnieten College Zwartsluis

24-06-2020

De grote stap van achtstegroeper naar brugklasser, van oudste leerling van de school naar jongste. Een mijlpaal in het leven, die bij iedereen nog wel in het geheugen geschreven staat. Voor veel basisschoolleerlingen die nu voor dit overgangsmoment staan is dit best een spannende stap. Bij wie kom ik in de klas? Wie wordt mijn mentor? Hoe ziet mijn nieuwe school er uit?

Het Agnieten College in Zwartsluis ontving leerlingen die nu nog in groep 8 zitten op een woensdagmiddag voor de zomervakantie op hun nieuwe school. Het moment om antwoord te krijgen op deze vele vragen.

Op deze tropisch hete middag werden de nieuwste leerlingen van het Agnieten College verwelkomd met een verkoelend waterijsje, waarna het programma kon beginnen. Na een woord van bezinning door de teamleiding werden de kinderen niet langer in spanning gehouden. Ze kregen te horen met wie ze in de klas komen te zitten. Kennismakingsspelletjes hielpen het ijs wat te breken; de eerste contacten werden al snel gelegd. Misschien wel de basis voor nieuwe vriendschappen.

De juniormentoren, derdejaars leerlingen, hielpen de mentoren met activiteiten, zoals het geven van een rondleiding door de school. Het is voor nieuwe leerlingen fijn als ze alvast een bekend gezicht kennen uit een hogere klas, voor straks na de vakantie.

Toegerust met antwoorden op hun vele vragen gingen de leerlingen naar huis om eerst heerlijk te genieten van een lange zomervakantie!

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis