Landstede Groep

Kennismakingsmiddag nieuwe brugklassers op het Agnieten College Zwartsluis

01-07-2021

Hoe spannend het kan zijn om voor het eerst naar de middelbare school te gaan, weet iedereen die ooit in groep 8 zat. Eerst was je de oudste op de basisschool en nu ben je de jongste op die nieuwe, grotere middelbare school met veel meer leerlingen, docenten en lokalen.

Bij wie kom je in de klas? Wie wordt je mentor? Hoe vind je de weg in het schoolgebouw? Welke vakken krijg ik allemaal? Hoe spreek ik de leraar aan? Noem ik de juf of meester nu meneer en mevrouw? Dat zijn allemaal vragen die je kunt hebben, zo vlak voor je naar de middelbare school gaat. Hoe fijn is het dan om alvast kennis te maken met je nieuwe klasgenoten en de mentor, nog voor de zomervakantie begint?

Achtstegroepers uit Zwartewaterland en omgeving, die naar het Agnieten College in Zwartsluis gaan na de zomervakantie, kregen deze week de mogelijkheid om hun nieuwe school te bezoeken.

Nadat de basisscholieren het gebouw binnenkwamen en in de aula een plekje zochten, hoorden ze al snel bij wie ze in de klas komen te zitten. Om het ijs wat te breken werd in de gymzaal tussen de nieuw samengestelde klasgroepen een energieke bewegingsactiviteit gespeeld. Even later werd in het lokaal nader kennisgemaakt met de nieuwe klasgenoten door middel van verschillende leuke kennismakingsspelletjes.

De mentor werd bij alle activiteiten geholpen door de juniormentoren. Een juniormentor is een derdejaars leerling die de school al goed kent. De juniormentor helpt de mentor om de nieuwe leerlingen zich snel veilig en thuis te laten voelen op het Agnieten College. Als je bijvoorbeeld even de weg niet weet of je hebt hebt een vraag over het rooster, dan kan de juniormentor je daarbij helpen. De juniormentor zal ook aanwezig zijn bij allerlei leuke en gezellige activiteiten, zoals de introductieactiviteiten en het brugklasfeest.

Na de rondleiding door het toch wel grote schoolgebouw met zoveel verschillende vaklokalen, gymzalen en de kantine en het uitwisselen van de laatste gesprekjes tussen de nieuwe klasgenoten kwam de kennismakingsmiddag ten einde.

Nu kunnen de achtstegroepers zich opmaken voor een heerlijk lange zomervakantie om daarna te beginnen met de nieuwe mijlpaal in hun leven op het Agnieten College Zwartsluis.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis