Landstede Groep

Kruispuntdebat op het Agnieten College Zwartsluis

11-09-2020

TeamAlert is met het verkeersproject Kruispunt op het Agnieten College in Zwartsluis. De gymzaal is omgebouwd tot een verkeersarena met in het midden een echt kruispunt. Hier gaat de leerlingen met elkaar de discussie aan over het onderwerp verkeer. Ze geven hun mening over het verkeer en het eigen gedrag daarin.

Ze moeten wel goed hun best doen, want een deskundige jury bepaald wie de meeste punten krijgt. In deze jury zitten juniormentoren en docenten. De juniormentoren begeleiden de brugklassers bij verschillende activiteiten in het eerste jaar.

Zo moeten de leerlingen bij het bekijken van het filmpje een code noteren. Maar ondertussen komen er ook roze olifanten en andere bijzondere figuren voorbij. De leerlingen merken dat ze deze niet eens opgemerkt hebben, omdat ze de aandacht ergens anders bij hadden. Toch iets om over na te denken. Tijdens de debatrondes komen stellingen langs zoals ‘Als ik zelf goed oplet heb ik geen fietsverlichting nodig!’ of ‘Ik stap niet in bij een aangeschoten bestuurder!’ Een aantal stellingen worden ingeleid met een filmpje. De leerlingen doen enthousiast mee. Uiteindelijk wijst de jury een debatwinnaar aan, die naar huis gaat met een mooie prijs.

'Veilig van huis naar Zwartsluis' is het verkeersmotto voor het Agnieten College Zwartsluis. De leerlingen uit klas 1 moeten wennen aan de nieuwe thuis-schoolroute en maken kennis met nieuwe verkeerssituaties. De komende weken gaan ook de leerlingen uit klas 2 en 3 aan de slag met het thema verkeer.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis