Landstede Groep

Leerlingen Agnieten College met youthHansa in Neuss

01-06-2022

Neuss – De deelnemers aan de youthHansa hebben in de Hanzestad Neuss internationale vriendschappen gesloten. De youthHansa telde ruim 80 jongeren van negen verschillende nationaliteiten. Onder hen negentien Nederlanders, waaronder drie leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis. Let’s make some noise in Neuss!

De jongeren overnachtten allen in de haven van Neuss op een hotelschip. Het volle programma bracht hen niet alleen richting de in de feeststemming verkerende binnenstad, maar ook naar de verschillende bedrijven in de haven. Zo werd er een containerbedrijf en een scheepswerf bezocht en waren er workshops rondom het thema duurzaamheid.

Tijdens de vergadering in de raadszaal van Neuss werd met grote meerderheid ingestemd om de komende jaren extra aandacht te besteden aan duurzaamheid. De komende jaren worden rondom dit thema meerdere projecten opgezet. Daarnaast werden er nieuwe plannen gemaakt om elkaar vaker te ontmoeten. De Nederlandse delegatie wil volop samenwerken met de Rheinische youthHansa.

Natuurlijk trokken de jongeren ook op met de eigen delegatie van de gemeente Zwartewaterland. Ervaringen werden uitgewisseld. De jongeren waren van mening dat het programma van de jeugd een stuk interessanter en leuker leek dan die van de bestuurders.

Op de Hanzemarkt presenteerden de Nederlandse steden zich gemeenschappelijk. Op deze markt werd bij de stand Toruń de nodige informatie ingewonnen voor de Hanzedagen in Polen volgend jaar. Traditioneel werden de Hanzedagen afgesloten met een parade. Hiermee namen de internationale deelnemers afscheid van de gastvrijheid van Neuss.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis