Landstede Groep

Open Dag Agnieten College Zwartsluis loopt 'storm!'

22-01-2018

Op een stormachtige 18 januari hield het Agnieten College Zwartsluis Open Dag. Ondanks de fikse westerstorm wisten de basisscholen in de ochtend hun weg te vinden naar het Agnieten College. Helaas kwam het middagprogramma te vervallen, omdat de storm op dat moment op zijn hoogtepunt was.

In de hoop een antwoord te vinden op de vragen: ‘Hoe is het om brugklasser te zijn en past deze school bij mij?’, kwamen de leerlingen vol verwachting de school binnen. De basisschoolleerlingen konden direct ervaren hoe het is om een lesrooster te volgen en om verschillende lessen mee te maken met hun eigen vakdocent.

Bij het vak natuur- scheikunde maakten de leerlingen haargel met zelfgekozen geur en kleur. Bij het vak mens & maatschappij speelden leerlingen bingo met, gekoppeld aan de nummers, vragen over mens en wereld. Er kon direct kennis gemaakt worden met de iPad als hulpmiddel in het onderwijs, want de antwoorden werden opgezocht met behulp van de iPad. Bij het vak zorg & welzijn werden heerlijke hapjes gemaakt, die natuurlijk direct opgegeten mochten worden.

Klimmen in een touw, boksen of basketbal, van alles kon uitgeprobeerd worden bij het vak sport & bewegen. Je eigen sleutelhanger kon je maken bij het vak mens & techniek. Daar kon je ook laten zien hoe goed je om kunt gaan met hout en zaag. Natuurlijk mocht je dan je zelfgemaakte houten ballonwagentje meenemen.

’s Avonds waren de toekomstige brugklassers samen met hun ouder(s)/verzorger(s) welkom om de sfeer te proeven op het Agnieten College. Een rondgang door de school; wat je daar kunt leren en doen, een voorlichting bijwonen en kennismaken met de medewerkers en leerlingen van de school.

Leerlingen van het Agnieten College hielpen mee bij verschillende lessen of met het vinden van de weg in de school. De leerlingenraad liet de mooiste plekjes zien tijdens een rondleiding. Om alvast een beetje wegwijs te worden in de school kon je meedoen aan een speurtocht. Hiermee was er een mooi prijsje te winnen.

Ook werden de vaklokalen bezocht, waarin boeken, materialen en werkstukken van leerlingen uitgestald stonden. De vakdocenten waren daar aanwezig om vragen van de bezoekers te beantwoorden. In het gymlokaal gaven de huidige brugklassers een demonstratie van wat ze allemaal geleerd hebben bij het vak sport & bewegen.

Bij vertrek kregen de bezoekers een bloem met een persoonlijke groet aangeboden, om wellicht na de zomervakantie terug te keren als brugklasser op het Agnieten College in Zwartsluis.

Het middagprogramma kon helaas niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden. Op donderdag 25 januari wordt een nieuwe middag georganiseerd voor de basisscholen die niet konden langskomen.

Mocht een basisschool verhinderd zijn, dan wordt er een ander moment gezocht.
‘s Avonds zijn de ouder(s)/verzorger(s) welkom om de school te bezoeken voor een extra inloopavond vanaf 19.00 uur t/m 20.30 uur.

De winnaars van de speurtocht zijn:

Laura Scheer (11 jaar) uit Vollenhove
Rowan Beens (11 jaar) uit Genemuiden.

Van harte gefeliciteerd! Het prijsje is opgestuurd.

Ga voor meer foto's naar onze Facebook-pagina.

 

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: (088) 850 74 30
Ons e-mailadres: zwartsluis@agnietencollege.nl

Ons adres:
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis