Landstede Groep

Open Dag op het Agnieten College Zwartsluis

17-01-2019

Het Agnieten College in Zwartsluis hield op donderdag 17 januari de jaarlijkse Open Dag. Basisschoolkinderen uit de omgeving kunnen op deze dag ervaren hoe het is om op het voortgezet onderwijs te zitten.

Er werd een echte lesdag aangeboden in miniformaat, waarin de leerlingen verschillende lesjes volgden. De basisschoolleerlingen maakten kennis met de wondere wereld van natuur- en scheikunde. Door elektrolyse van water liet de docent een knal horen, die veroorzaakt werd door de waterstof die vrij kwam. Vervolgens werd een potje haargel gemaakt met geur en kleur naar persoonlijke smaak.
Tijdens een lesje muziek studeerden de kinderen een stukje in op verschillende soorten slagwerk. Het muzieklokaal vulde zich met een waterval van geluid tijdens het oefenen. Het resultaat mocht er zijn; een samenspel waarin duidelijk een liedje te herkennen viel. Door de les sport en beweging konden de leerlingen hun energie kwijt. Er kon een keuze worden gemaakt tussen verschillende sportieve activiteiten. Basketbal, tafeltennis, jongleren, schommelen of bergbeklimmen, voor ieder wat wils.
Bij Geschiedenis/aardrijkskunde werd een flitsend bingospel gedaan. Met behulp van de IPad zochten de kinderen wetenswaardigheden op uit dit vakgebied. Wanneer de bingokaart vol was, kon er een leuk prijsje opgehaald worden.
Met een grote lach werden improvisatieoefeningen gedaan tijdens de les drama. Een cowboy, fotomodel en ook koorddanser werden nagedaan.
De docent godsdienst gaf een boeiende introductie op de symboliek rondom het Bar- Mitswa feest. Het feest dat gevierd wordt in het Jodendom wanneer een 13- jarige jongen volwassen wordt.

's Avonds konden ook de ouder(s) en verzorger(s) kennis maken met het Agnieten College. In de vaklokalen werden informatie en demonstraties gegeven. Er werd ook voorlichting gegeven. Onder andere over de zorgstructuur. De leerlingenraad bood de bezoekers een rondleiding aan langs interessante plekken van de school. Er werd ook aandacht besteed aan de nieuwe afdeling op het Agnieten College; bouw, wonen en interieur. In de aula werden hapjes en drankjes uitgedeeld. Die konden worden genuttigd, terwijl alle indrukken van de dag nog eens even met elkaar doorgenomen konden worden. Bij vertrek kregen de bezoekers een bloem aangeboden en een persoonlijke groet, om misschien na de zomervakantie terug te keren als brugklasser op het Agnieten College in Zwartsluis.

Kon u of jij er niet bij zijn? Op donderdag 24 januari is er een extra inloopavond van 19.00 uur.

Uitslag Speurtocht Open Dag

T. uit Sint Jansklooster M. uit Hasselt

De winnaars krijgen een prijsje thuis gestuurd!

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis