Landstede Groep

RESPECT en wat doe jij?!

24-09-2020

RESPECT en wat doe jij?! Dat was de vraag die de eerste- en tweedejaars leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis gesteld kregen tijdens de voorstelling van theatergroep ROET. Met de voorstelling bracht de theatergroep op interactieve wijze het onderwerp ‘’Respect’’ onder de aandacht van de leerlingen op school. De leerlingen kregen een voorstelling te zien die uit twee delen bestond. Theaterscènes, meteen gevolgd door een interactief gedeelte.

In de theatervoorstelling staan sociale media, pesten, grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk centraal.

Tijdens de scenes Respect Effect, zagen de leerlingen hoe het niet hoort en hoe het wel kan. De leerlingen maakten kennis met het format 'Echte pubers hebben Respect' en met fragmenten uit de actualiteit.

De rode draad in het verhaal was een gebeurtenis op Facebook dat in de realiteit volledig uit de hand is gelopen. De voorstelling is een keiharde confrontatie met de online en offline werkelijkheid.

Door gebruik te maken van stemkastjes werd gemeten hoe jongeren reageren in verschillende situaties met betrekking tot respect.

De meeste leerlingen waren diep onder de indruk na het zien van en het meedoen aan deze voorstelling. Het kan leerlingen helpen met de vraag 'wat te doen', wanneer ze zelf in een lastige situatie zitten.

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis