Landstede Groep

Samen maken we het verkeer veiliger!

09-02-2018

Scholieren fietsen van huis naar Zwartsluis en komen helaas tijdens de thuis-school-thuis route onveilige verkeerssituaties tegen. Jongeren zijn kwetsbaar doordat zij relatief weinig ervaring hebben als verkeersdeelnemer, grenzen opzoeken en onder invloed staan van groepsgedag. Het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets neemt toe. Landelijk zijn jongeren steeds vaker betrokken bij verkeersongelukken.

Door de nauwe straatjes van het Buitenkwartier fietsen scholieren dagelijks in kleine en grote groepen naar het Agnieten College. Al het verkeer gaat door een nauwe straat met een breedte van circa 2.50 meter. De bewoners van het Buitenkwartier hebben moeite met fietsende scholieren die in grote colonnes achter elkaar of met z’n drieën/vieren naast elkaar fietsen.

Het Agnieten College Zwartsluis, de gemeente Zwartewaterland en de politie hebben de handen in een geslagen om samen verkeersongevallen in de toekomst te voorkomen. Door middel van voorlichting, waarschuwen en handhaven willen we bereiken dat leerlingen zich bewust worden van hun eigen gedrag in het verkeer.

Verkeerseducatie wordt structureel aangeboden op het Agnieten College. Tijdens de mentorlessen en diverse verkeersprojecten gaan leerlingen met elkaar in gesprek over gedrag tijdens het verkeer. De komende weken krijgen de leerlingen extra informatie en zal de politie samen met het Agnieten College gaan waarschuwen en positief gedrag belonen. Na de voorjaarsvakantie zal de politie regelmatig gaan controleren en overtredingen bekeuren. Samen maken we het verkeer veiliger!

Ga voor foto's naar onze Facebook-pagina.

 

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: (088) 850 74 30
Ons e-mailadres: zwartsluis@agnietencollege.nl

Ons adres:
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis