Landstede Groep

Sfeer proeven voor toekomstige brugklassers op het Agnieten College Zwartsluis

19-01-2017

Hoe is het om straks brugklasser te zijn op het Agnieten College in Zwartsluis? Om antwoord te krijgen op die vraag bezochten leerlingen van verschillende basisscholen uit de omgeving hun mogelijk toekomstige middelbare school. De basisschoolleerlingen konden direct ervaren hoe het is om een lesrooster te volgen en verschillende lessen mee te maken met elk hun eigen leraar.

Bij mens & maatschappij speelden leerlingen bingo, met gekoppeld aan de nummers vragen over mens en wereld, toen en nu, hier en daar. De antwoorden werden met behulp van een Ipad opgezocht. Bij natuur- scheikunde maakten de leerlingen hun eigen op kleur en geur gebrachte haargel. Bij zorg & welzijn werden heerlijke hapjes gemaakt, een baby(pop) aangekleed, best lastig merkten sommigen. En wie wordt er later haarstylist? Talent in de dop kon hier ontdekt worden, want de meest creatieve kapsels werden hier gecreëerd. Salto’s maken en klimmen tegen een mat, dat kon uitgeprobeerd worden bij sport & bewegen. Je eigen sleutelhanger kon je maken bij Mens & techniek. Alvast handig voor de komende vakantie was dat leerlingen zichzelf leerden voorstellen in het Engels, Duits of Frans. Dit was een greep uit een breed programma om een goede eerste indruk te krijgen van wat er te verwachten valt in de brugklas op het Agnieten College Zwartsluis.

De ouder(s) en/ of verzorger(s) van de basisschoolleerlingen konden ‘s avonds de sfeer proeven op het Agnieten College. In de lokalen lagen boeken, werkstukken, puzzels, maar er werden ook proefjes gedaan. Zoals de ‘’knal’’ -proef bij scheikunde waar waterstofgas gemaakt werd uit water, dat zorgde voor een verrassende sensatie onder de bezoekers. Om al een beetje wegwijs te worden in de school kon er een speurtocht gevolgd worden.

Over diverse onderwerpen kon kennis opgedaan worden. Een rondleiding, een informatieve bijeenkomst over de zorgstructuur, support of de verschillende leerroutes die een leerling kan volgen op het Agnieten College. Brugklasleerlingen, juniormentoren en de leerlingenraad hielpen mee bij verschillende vakken of met het vinden van de weg in de school. Om alle indrukken in te laten werken kon in de aula een hapje en drankje gebruikt worden.

Bij vertrek kregen de bezoekers een bloem aangeboden en een persoonlijke groet, om misschien na de zomervakantie terug te keren als brugklasser op het Agnieten College in Zwartsluis.

Kon u/je er niet bij zijn? Op donderdag 26 januari is er een extra inloopavond van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Uitslag Speurtocht Open Dag
Uit de vele goede inzendingen zijn 2 winnaars getrokken. Dit zijn Hezra Oenema uit Sint Jansklooster en Rosan van Dalfsen uit Genemuiden.

Gefeliciteerd! Er is een mooi prijsje opgestuurd.Ga voor meer foto's naar onze Facebook-pagina.

 

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: (088) 850 74 30
Ons e-mailadres: zwartsluis@agnietencollege.nl

Ons adres:
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis