Landstede Groep

Trotse leerlingen halen diploma op Agnieten College Zwartsluis

07-07-2021

Prachtig aangekleed in je mooiste galajurk of nette pak. Onder de triomfboog door met een auto of een ander bijzonder voertuig om het schoolplein van het Agnieten College in Zwartsluis op te rijden.

Uitstappen op de rode loper. Met een applaus het fraai versierde schoolgebouw binnenkomen. Langs verschillende kraampjes flaneren om fijne traktaties als een ‘Geslaagd’-mondkapje, een bioscoopbon, een roos en het boek De Bijbel in Gewone Taal in ontvangst te nemen.

Op de foto met de dierbaren die meegekomen zijn om dit bijzondere moment voor altijd vast te leggen. Deze walkthrough met als einddoel het in ontvangst nemen van het diploma. Het felbegeerde papiertje waar je vier en soms ook vijf jaar naar toegewerkt hebt. De energie die je gestoken hebt in het leren voor de taal-, exacte, profiel-, kunst en maatschappijvakken. Het plezier dat je had met de omgang met klasgenoten. De middelbare schooltijd, waar je als kind begon en adolescent bent geworden. Waar het leren soms een extra uitdaging was, bijvoorbeeld door de coronamaatregelen. Waar je het toch voor elkaar gekregen hebt, met doorzetten en met de begeleiding van de medewerkers van het Agnieten College, om de eindstreep te halen.

Met die wandeling komt er een einde aan de middelbare schooltijd op het Agnieten College in Zwartsluis. Na afloop van dit alles nog even napraten met de vrienden die je maakte of de medewerkers die je leerde kennen in de jaren dat je op het Agnieten College zat. Muziek van de band op de achtergrond. Naar huis gaan met je diploma op zak en beginnen aan die nieuwe mijlpaal in je leven: de vervolgopleiding die je gekozen hebt en waar je weer nieuwe ervaringen gaat opdoen.

Een mooie afsluiting van de middelbare schoolperiode op het Agnieten College in Zwartsluis

Contact

Telefoonnummer
(088) 850 74 30
E-mailadres
zwartsluis@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis