Landstede Groep

Verkeerslab klas 2

26-06-2017

Leerlingen uit het tweede leerjaar van het Agnieten College Zwartsluis speelden onder bezielende leiding van verkeerswetenschappers en professoren een spel waarin werkelijke verkeerssituaties werden nagespeeld. Een strijd tussen de jongens en meiden waarin de leerlingen in teamverband allerlei verkeerssituaties moesten oplossen, vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren.

In een nagebouwd laboratorium met computerschermen, televisie monitoren, simulatoren en werkbanken moesten de leerlingen gevaarlijke verkeerssituaties verbeteren, diverse vragen in sneltreinvaart beantwoorden, en werden getoetst op verkeerskennis en mobiliteitsvaardigheden. Hierbij was kennis en kunde essentieel om als winnaars uit de bus te komen. Natuurlijk stond de fiets en auto centraal. Maar er was ook aandacht voor scooters, scootmobielen en het openbaar vervoer.

Kortom, het was de ideale mix om opgedane verkeerskennis uit het verleden te toetsen en vooral toe te passen op toekomstige situaties. De doelstelling was natuurlijk om Zwartsluis en omgeving (nog een stukje) verkeersveiliger te maken.

Ga voor foto's naar onze Facebook-pagina.

 

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: (088) 850 74 30
Ons e-mailadres: zwartsluis@agnietencollege.nl

Ons adres:
Agnieten College
Rondweg 2
8064 PA Zwartsluis