Landstede Groep

‘Mensen komen van heel ver naar deze school, dat zegt wel wat’
Geranda van den Berg
1 TL/havo


‘De middelbare school is een stuk ingewikkelder dan de basisschool. Je hebt allemaal nieuwe dingen zoals een agenda en een lesrooster en je moet steeds naar een ander lokaal. Maar toch is het niet eng, want je kunt altijd wel naar een leraar als je wat wilt vragen. En je hebt ook een mentor die je helpt.

Je bent zo gewend. Bovendien zitten we in een heel mooi, nieuw gebouw. Al lijkt het soms alsof het nog niet helemaal af is, omdat je de buizen en zo nog ziet. Maar dat is modern, zeggen ze. Aan het begin van het schooljaar was de opening, dat was geweldig. Wat ook modern is: we werken met een laptop. Dat werkt fijn, je kunt er presentaties op maken en filmpjes en zo.

Verder kun je hier modules kiezen. Zoals voetbal, koken of bijvoorbeeld uiterlijke verzorging. Dat vind ik leuk, want ik wil later visagiste of styliste worden. De vakken zijn prima. Het ene vak is wel leuker dan het andere, zo is Mens&Techniek niks voor mij. Maar Kunst&Cultuur vind ik heel leuk, met tekenen en drama.

En het gaat goed, tot nu toe heb ik allemaal voldoendes gehaald. Ik vind het een fijne school. Je maakt snel vriendinnen en het is ook niet ver van Genemuiden, waar ik woon. Een paar trappen op de fiets en je bent er. Mensen komen van heel ver naar deze school. Dat zegt wel wat.’