Landstede Groep

‘We werken met iPads, dat past wel bij zo’n mooi nieuw gebouw’
Jesse van Dalen
1 havo/vwo


'Het nieuwe gebouw is heel mooi en licht, er zijn overal ramen. We werken met iPads, dat past eigenlijk wel bij zo’n nieuw gebouw. Aan het begin van het jaar leer je er mee werken. En dan mag je per vak kiezen of je met de iPad wil werken of met gewone boeken.

Bij Mens & Techniek gebruik ik vaak de iPad, maar bij geschiedenis en aardrijkskunde vind ik het boek wel weer fijn. Het is leuk op deze school, ik hou er wel van om nieuwe dingen te leren en te weten. Zoals het soortelijk gewicht van bepaalde stoffen, wat staafgrafieken zijn en hoe het zit met bevolkingsgroei en zo.

Vooral wiskunde vind ik leuk, aardrijkskunde, gym en Mens & Techniek ook. Er zijn eigenlijk weinig vakken waar ik niets aan vind. Frans is heel moeilijk, maar wel een hele mooie taal. Je krijgt wel redelijk veel huiswerk, maar ik probeer dat zo snel mogelijk te maken. Je mentor legt uit hoe je dat het beste aan kunt pakken, met leren en plannen en zo.

Je maakt leuke dingen mee: in het begin van het schooljaar hadden we bijvoorbeeld twee voorstellingen: een toneelstukje over pesten en er was een cabaretier. En met Sinterklaas hebben we lootjes getrokken in de klas, dat was ook leuk. Ja, ik vind het wel fijn om naar school te gaan. Ook al moet ik er elf kilometer voor fietsen, vanuit Sint Jansklooster.’