Landstede Groep

‘We doen veel doe-dingen, daar hou ik wel van’
Lisa Dekker
1 vmbo-basis LWOO


‘Ik had wel zin om naar deze school te gaan, want ik had er een goed gevoel bij. Het is een hele mooie, nieuwe school. Het is groot, anders dan de basisschool. Eerst verdwaalde ik de hele tijd, maar het went vanzelf. Ik doe LWOO, leerwegondersteunend onderwijs.

We zitten met z’n vijftienen in de klas. We hebben allerlei vakken, zoals Nederlands en Kunst & Cultuur, dat vind ik leuke vakken. We hebben ook TIZ, dat betekent Talent In Zicht. Daarbij krijg je om de paar weken wat anders, om te kijken wat je leuk vindt. We zijn nu bezig met een buurtfeest organiseren.

We doen veel doe-dingen, daar hou ik wel van. Bij techniek deden we bijvoorbeeld een sinasproef, dan ga je proeven, ruiken en bekijken welke sinas je het lekkers vindt. We gingen een kwartetspel maken en ook een spatel van hout. We hebben al heel veel gedaan. Ik kende niet zoveel mensen, maar ik heb nu al veel vrienden gemaakt en de leraren zijn leuk. Als er iets is, kun je altijd naar je mentor. Eerst vond ik het wel spannend om hier naar toe te gaan, maar ik vind het nu heel leuk. Als je gewoon jezelf bent, lukt het allemaal best.’