Landstede Groep

‘Het is best wel vet om te kunnen zeggen dat je op het Agnieten College in Zwartsluis zit.’
Sander Verspey
1 TL/havo


‘Je bent zo gewend op deze school. Je hebt mentorlessen waarin alles uitgelegd wordt over je iPad, huiswerk maken, de regels, dat soort dingen. Ze zijn hier niet zo streng, behalve de conciërges, maar het is dan ook een nieuwe school. In het begin van het jaar hadden we de opening met een rondleiding.

Ze legden uit dat het gebouw een Italiaanse sfeer heeft. Het is mooi, met veel ramen en veel licht. Soms zit ik met muziek naar buiten te staren en dan droom ik helemaal weg. In het begin moest ik wennen aan het leren, maar dat gaat steeds beter. Ik heb geleerd dat je beter niet alles op het laatste moment kunt doen. En dat je het zegt als je iets niet snapt. Dan gaat het veel beter.

Zo had ik op de basisschool moeite met rekenen, maar hier heb ik een dikke voldoende op wiskunde, omdat ik het nu beter begrijp allemaal. Ik wil graag mijn best doen om de havo te halen, want ik wil piloot worden. Het is een hele fijne school. De lessen zijn leuk, maar het is ook heel fijn om tijdens de pauzes gewoon met je vrienden op de eerste etage te eten.

En om naar school te fietsen als het mooi weer is, de frisse geur, het zonnetje erbij. Ik ga er met plezier heen. En ik vind het best vet om te kunnen zeggen dat ik op het Agnieten College in Zwartsluis zit.’