Landstede Groep

HAVO- EN VWO-ROUTE

Havo/VWO

Ben jij nieuwsgierig en leergierig? Dan is het Agnieten College Zwartsluis de school die bij jou past. Bij ons op school hebben wij naast gewone lessen ook aandacht voor de drie focusgebieden: jij & jezelf, jij & kennis en vaardigheden en jij & de leefomgeving.

JIJ & JEZELF
Leren over jezelf helpt je om sterk te staan in je omgeving. Welk karakter heb jij? Hoe kun jij je karakter gebruiken om succesvol te zijn in jouw omgeving en op school, nu en in de toekomst?

Wie ben jij? Een echte doorzetter kan veel bereiken. Een vriendelijk en behulpzaam persoon is fijn om mee samen te werken. Als je veel creativiteit in je hebt, kun je jezelf en je vrienden op mooie ideeën brengen. Ontdek waar jij een ster in bent, zet dit in, ontwikkel dit en wees trots op jezelf. Tijdens de startmomenten en het studielab besteden wij extra aandacht aan dit focusgebied.

JIJ & KENNIS EN VAARDIGHEDEN
Als je steeds meer herkent, onthoudt en begrijpt, heb je meer kennis. Als je gemakkelijk een activiteit uitvoert en er sneller en behendiger in wordt, dan kun je iets. Dat heet een vaardigheid. Door het leren van steeds meer kennis en vaardigheden ontwikkel jij je op onze school. Dan kun jij in je leefomgeving, nu en in de toekomst, mensen laten verbazen over wat jij allemaal kunt en weet.

JIJ & DE LEEFOMGEVING
Je bent altijd omringd door anderen. Op allerlei plekken kom je verschillende mensen tegen, omdat je met ze leeft in dezelfde omgeving. Dit noemen we jouw leefomgeving. Omdat iedereen verschillend is, kun je van elkaar leren en elkaar op ideeën brengen. Je kunt naar een andere plek gaan om daar iets te ontdekken. Denk aan een groot bedrijf of iets interessants in de buurt. Maar een ander kan ook naar jou toe komen om je iets te laten zien op school. Een architect die laat zien wat je met wiskunde kunt doen. Of een huisarts die laat zien hoe je mensen kan helpen. Dit geldt niet alleen voor jouw leefomgeving. Het kan ook met behulp van activiteiten in het buitenland. Denk aan een uitwisseling met een school in het buitenland. Hoe ziet een schooldag van een leerling uit Frankrijk er bijvoorbeeld uit? Dit is allemaal hartstikke interessant en het is leuk om te merken dat de kennis en vaardigheden die je leert echt ingezet worden. Elke week focussen wij ons tijdens de omgevingsmiddag op jouw leefomgeving.

Door op de bovenstaande drie gebieden te focussen verlaat je onze school als een leerling die sterk in zijn schoenen staat, over uiteenlopende kennis en vaardigheden beschikt en dat alles kan gebruiken met anderen in jouw leefomgeving.

AANMELDEN

Wil je aankomend schooljaar naar het Agnieten College Zwartsluis?

VRAGEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Via de knoppen hieronder kun je ons bellen of mailen, maar je kunt ook via het contactformulier je vragen of opmerkingen kwijt.