Landstede Groep

VMBO GEMENGDE EN THEORETISCHE LEERWEG

Vmbo GL/TL

De vmbo gemengde en theoretische leerweg is voor ondernemende en praktisch ingestelde leerlingen die denken en doen graag combineren. Je gaat actief op zoek naar jouw interesses en talenten. Zo kun je een goede keuze maken voor de toekomst. Als je weet wat je wilt leren en waar je deze kennis voor kunt gebruiken, ben je gemotiveerder om naar school te gaan.

Ben jij actief en leer je graag door iets te doen? Houd je van afwisselende lessen en wil je uitgedaagd worden? Dan past deze stroom bij jou! Je gaat aan de slag met verschillende werkvormen en je werkt vaak samen met anderen. Er is extra aandacht voor mediawijsheid en voor de ontwikkeling van jouw studievaardigheden. Na vier jaar doe je examen voor een vmbo gl/tl-diploma.

LOOPBAANORIËNTATIE EN -BEGELEIDING (LOB)
Bij LOB kun jij jouw talenten laten zien. Bovendien oriënteer jij je alvast op het werkveld van het mbo. LOB volg je één middag in de week. Je kunt je bijvoorbeeld oriënteren op robotica, toerisme en kunstzinnige vorming. In de hogere klassen worden projectweken georganiseerd en krijg je zelfs de kans om bij een echt bedrijf een stage te volgen. Op deze manier kun je ontdekken waar jouw talenten liggen. Hierbij begeleiden wij jou graag.

VMBO'ERS ZIJN KEIHARD NODIG
Na je opleiding kun je kiezen uit veel verschillende vervolgopleidingen. Op het mbo worden vakmensen op verschillende niveaus opgeleid tot bijvoorbeeld koks, tandartsassistenten, beveiligers en ICT-medewerkers, maar ook tot metselaars, verkoopmedewerkers, vliegtuigbouwers en schoonheidsspecialisten. Als je na je examen slim kiest, liggen de banen voor het oprapen.

KANSEN BINNEN HET VMBO
Wij proberen je zoveel mogelijk kansen aan te bieden. Ben jij bijvoorbeeld erg goed in economie, dan is het zelfs mogelijk dat jij in leerjaar 3 hiervoor al examen kunt doen. Het voordeel is dat je in klas 4 een extra vak kunt kiezen, waardoor de doorstroom naar de havo soepeler verloopt. Dit geldt niet alleen voor economie, maar ook voor andere vakken. Onze vakdocenten houden jouw ontwikkeling daarom goed in de gaten, zodat vroegtijdig kan worden gesignaleerd of dit de juiste route voor jou is.

AANMELDEN

Wil je aankomend schooljaar naar het Agnieten College Zwartsluis?

VRAGEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Via de knoppen hieronder kun je ons bellen of mailen, maar je kunt ook via het contactformulier je vragen of opmerkingen kwijt.