Landstede Groep

NAAR HET AGNIETEN

Een dag op school

Hoe ziet zo’n dag op de middelbare school er nou uit? Je bent in groep 8 de oudste van de school, maar straks ben je met heel veel andere leeftijdsgenoten ineens de jongste! De nieuwe school is natuurlijk veel groter, maar doordat je in één klas zit en een mentor hebt die je begeleidt, lijkt het veel minder groot dan je misschien zou denken.

DE BEL
Nu ben je gewend dat aan het begin van de schooldag de bel gaat. Je moet dan binnen zijn. Dat is op zich niks nieuws, toch? Maar de bel gaat straks na èlke les. En dan moet je meestal snel naar het volgende lokaal.

MEER LERAREN, MEER VAKKEN, MEER AFWISSELING!
Nu heb je één leraar die je (bijna) alle vakken geeft. Straks krijg je voor elk vak een andere leraar. Dat zijn er dus best veel! Maar dat maakt het ook leuk. Na een les over wiskunde ga je bijvoorbeeld een uur sporten. En na de tekenles krijg je Frans of Duits. Zo bestaat elke dag uit een aantal vakken en is dus geen dag hetzelfde.

KORTERE PAUZES
Tussen de middag thuis eten is er niet meer bij. In plaats daarvan heb je ’s middags tijd om gezellig met je klasgenoten te eten op school. In de kantine kun je ook wat kopen. Je hebt twee pauzes op één schooldag.

HET AGNIETEN COLLEGE ZWARTSLUIS: MISSCHIEN IETS VOOR JOU?
Maak gerust een afspraak als je niet bij het Open Huis bent geweest, je gewoon nog wat meer wilt weten of je een afspraak wilt maken voor een persoonlijke rondleiding. Bel of via 088-850 74 30 of mail naar zwartsluis@agnietencollege.nl.

Het Agnieten College in Zwartsluis wil jou in de komende jaren graag helpen en begeleiden in de stap naar het vervolgonderwijs.

AANMELDEN

Wil je aankomend schooljaar naar het Agnieten College Zwartsluis?

VRAGEN?

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Via de knoppen hieronder kun je ons bellen of mailen, maar je kunt ook via het contactformulier je vragen of opmerkingen kwijt.